14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăDoar 14% dintre companii anticipează noi angajări în T4

Doar 14% dintre companii anticipează noi angajări în T4

Cele mai multe oportunităţi de angajare în ultimul trimestru vor fi în finanţe, asigurări şi imobiliare, sunt de părere angajatorii, 14% dintre aceștia anunțând că intenționează să facă noi angajări în ultimul trimestru al acestui an. În schimb, un procent similar de companii, de 13%, anticipează reduceri de personal în aceiași periodă, arată un studiu realizat de Manpower.

Totodată, 69% nu anticipează schimbări, iar 4% sunt nesiguri în privinţa planurilor de angajare, arată studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă, scrie Mediafax.

Astfel, previziunea netă de angajare rezultată în urma ajustării sezoniere este de +9%, valoare similară cu cea din ultimele două trimestre, dar cu 4 puncte procentuale mai puternică decât cea raportată în trimestrul patru al anului trecut.

Potrivit Manpower, optimismul angajatorilor a scăzut în comparație cu trimestrul anterior în opt sectoare şi şapte regiuni, iar prognoza de angajare a slăbit față de ultimele trei luni ale anului trecut în cinci din cele zece sectoare şi s-a îmbunătățit în cinci din cele opt regiuni.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă se pot aştepta la cele mai multe oportunități de angajare în sectorul finanțe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri, unde angajatorii raportează planurile cele mai optimiste din primul trimestru din 2009 până în prezent. La +19%, previziunea netă de angajare din sector este cu 3 puncte procentuale mai puternică decât în trimestrul al treilea şi cu 15 puncte procentuale puternică decât în ultimul trimestru al anului trecut.

Piața va fi favorabilă şi pentru cei care caută locuri de muncă în transport, depozitare şi comunicații şi în sectorul administrație publică şi servicii sociale, unde previziunea netă de angajare se situează la + 8%, respectiv, + 6%. Vor exista oportunități de angajare şi în industria prelucrătoare, dar previziunea netă de angajare de +13% din sector este cu 5 puncte procentuale mai slabă decât în intervalul iulie – septembrie, fiind în scădere pentru al doilea trimestru consecutiv, menţionează studiul, potrivit Mediafax.

Angajatorii din construcții raportează cele mai restrânse perspective de angajare. Previziunea din sector este de -11% şi a revenit la valori negative, după o scădere de 13 puncte procentuale față de trimestrul al treilea, fiind cea mai pesimistă prognoză raportată de angajatorii de profil în ultimele opt trimestre.

Cele mai citite

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă