22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInvestigații România Liberă189 de persoane munceau la negru, în luna iunie

189 de persoane munceau la negru, în luna iunie

189 de persoane au fost prinse, între 2 și 6 iunie, că munceau la negru, informează, miercuri, Inspecția Muncii (IM), citată de Mediafax. În total, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de peste două milioane de lei.

IM a desfăşurat, în perioada 2 – 6 iunie 2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2. 683.200 de lei.

"Au fost depistate 189 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 2.885 de controale, din care 2.759 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 2.108.200 de lei din care 1.440.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 567 de angajatori. 16 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate cinci propuneri de cercetare penală", se arată în comunicat.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.834 de controale şi 1.187 de angajatori au fost sancţionaţi.

IM precizează că s-au aplicat amenzi în valoare de 575.000 de lei, iar la patru angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare şi la alţi cinci s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 37 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă