15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă31 de foşti angajaţi ai Finanţelor Publice din Vaslui au câştigat în...

31 de foşti angajaţi ai Finanţelor Publice din Vaslui au câştigat în instanţă reangajarea pe post

31 de foşti angajaţi ai Finanţelor Publice Vaslui, disponibilizaţi forţat în septembrie 2013 odată cu reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, au câştigat în instanţă procesul intentat Direcţiei Regionale Iaşi, care este acum obligată să-i reangajeze pe vechile posturi, informează Mediafax.

Magistrații au suspendat, prin decizie definitivă, aplicarea deciziei de eliberare din funcţie a celor 31 de angajaţi, dată la 1 august 2013.

"Noi trebuie să respectăm hotărârea instanţei şi, în consecinţă, cei care doresc să se reangajeze o pot face, însă pe posturi care sunt vacante. Până acum, avem trei solicitări din partea celor disponibilizaţi, de la două persoane aflate în şomaj şi una care îşi făcuse dosarul de pensionare", a declarat, joi, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vaslui, Nelu Sava.

Cei 31 de angajaţi mai au la Tribunalul Vaslui, la instanţa de fond, un proces prin care solicită anularea ordinului prin care au fost eliberaţi din funcţii, salariaţii obţinând până acum doar suspendarea acelui ordin.

Reorganizarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vaslui a avut loc în luna august 2013, 119 salariaţi ai instituţiei primind preavize de eliberare din funcţii. Între timp, nou înfiinţata Direcţie Regională a Finanţelor Publice Iaşi a organizat o serie de concursuri pe post, în urma cărora 42 de salariaţi şi-au pierdut locurile de muncă şi alţi 16 au fost retrogradaţi pe funcţii inferioare.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă