13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă6 lucruri care îi scot din minți pe angajatori, la un interviu

6 lucruri care îi scot din minți pe angajatori, la un interviu

Ai trimis CV-ul și ai fost invitat la un interviu. Ai grijă cât și ce vorbești, cât ești de atent, de insistent și cu cine vii la interviu. Specialiștii de la advice-career.monster.com au realizat o listă cu șase cele mai mari greșeli pe care le fac candidații când merg la un interviu.

Nu asculți. În timpul unui interviu, poate fi tentant să încerci să spui cât mai multe despre tine. Dar să asculți ce spune interlocutorul este la fel de important, mai cu seamă pentru că angajatorii vor crede că un candidat care nu se mai oprește din vorbit va distrage atenția celorlalți membri ai echipei sau va fi foarte greu de interacționat cu el.

Vii cu cineva la interviul de angajare. Mulți angajatori susțin că au întâlnit tineri care vin cu părinții la interviu. Este în defavoarea ta să vii însoțit la un interviu pentru un job sau să rogi un părinte să-ți negocieze oferta salarială, pentru că așa îi demonstrezi angajatorului că nu ești responsabil și independent.

Insiști foarte mult. Este în regulă să dai un telefon după ce ai trimis un CV, să te asiguri că firma l-a primit, dar nu este deloc recomandat să suni încontinuu și să trimiți zeci de e-mailuri, pentru că singurul lucru pe care îl vei obține este ca CV-ul tău să ajungă la coșul de gunoi.

Aplici la toate joburile disponibile din companie. Îți dorești un singur job din cadrul companiei, dar tu aplici la toate. Acest lucru îi arată angajatorului că nu ești serios și că nu îți dorești cu adevărat nici unul din acele locuri de muncă. Limitează-te la joburile pentru care ești calificat.

Nu te pregătești pentru interviuri. Este indicat să exersezi înainte de interviu, să te gândești la posibile întrebări și exemple pentru diverse situații și în nici un caz nu trebuie să-ți verifici e-mailul sau să trimiți mesaje pe telefon în timpul interviului.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă