20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAccident de muncă la o fabrică de textile din Timișoara. O angajată...

Accident de muncă la o fabrică de textile din Timișoara. O angajată și-a pierdut brațul drept. Avocatul victimei susține că s-ar încerca mușamalizarea cazului

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), împreună cu Poliția și Parchetul efectuează anchete la o fabrică de textile din Timișoara, după ce o angajată de 43 de ani și-a pierdut brațul drept, în timp ce încerca să lucreze la o centrifugă, informează Impact Press.

Deși incidentul a avut loc, luna trecută, la Compania Intercolor din Timișoara, sursa citată precizează că autoritățile tratează „cu discreție” cazul.
„Nu înțelegem de ce, la trei săptămâni de la producerea accidentului, ITM încă nu a stabilit împrejurările în care doamna Elena Daniela Muller și-a pierdut brațul drept în timp ce încerca să lucreze la o centrifugă! Dimpotrivă, când inspectorul Ilie Frantescu a aflat că victima a apelat la un avocat, a devenit foarte agitat și i-a transmis că trebuie să vină la companie, la Intercolor, pentru a da o declarație. Este incredibil cinismul celor ce verifică împrejurările accidentului, în condițiile în care știu că femeia și-a pierdut brațul drept, deci se află în imposibilitatea de a da declarații scrise”, a precizat avocatul femeii, Florin Kovacs. 

  Pe de altă parte, inspectorul șef al ITM Timiș, Pavel Kasai, susține că raportul în cazul accidentului va fi finalizat în câteva zile. În plus, conducerea Intercolor a declanșat o anchetă paralelă, pentru a descoperi cauza producerii accidentului.

În plus, sursa citată precizează că un accident similar a avut loc la fabrică și în 2015, când un bărbat era să rămână fără degetele la mâna dreaptă.
Avocatul victimei susține că respectivul accident a fost mușamalizat.

 “Accidentul de anul trecut a fost mușamalizat, probabil că angajatul a fost despăgubit și nu a mai făcut scandal. Sperăm că nu se încearcă același lucru și în cazul doamnei Elena Muller. Deși cei de la Intercolor ne-au comunicat că au toată disponibilitatea de a o menține pe doamna Muller angajată cu contract de muncă până la pensie și de a-i achita chiria la un apartament, că protecție socială după accident, eu le transmit că ne vom adresa Justiției pentru despăgubiri. Dacă în cazul mădularului tăiat de Ciomu s-au acordat daune de 500.000 de euro, iar în cazul tinerei de la Constanța, care a rămas tot fără un braț, CNADR a fost obligat la plata a un milion de euro, eu cred că și în acest caz vom obliga compania italiană la plata unor despăgubiri care să acopere implantul unui braț bionic performant și alte cheltuieli și daune morale”, a mai declarat avocatul Florin Kovacs pentru Impactpress.ro.

Cele mai citite

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...
Ultima oră
Pe aceeași temă