9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi de aproape 600.000 de lei și dosare penale pentru comercianții cu...

Amenzi de aproape 600.000 de lei și dosare penale pentru comercianții cu lemn

Persoanele care au tăiat și comercializat ilegal lemn au fost amendați de oamenii legii cu aproape 600.000 de lei. Polițiștii, care au efectuat controale în 11 județe și în Capitală, au întocmit și două dosare penale, conform Mediafax.

Echipele de control au descins joi în 82 de locuri, la sediile sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite şi gatere din cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti. Sunt vizate peste 40 de societăţi comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului precum şi mai multe persoane fizice.

În prima zi a controalelor, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 583.075 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 252.422 de lei şi 265 de metri cubi de lemn şi au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, 3.000 de metri cubi de lemn.

În plus, a fost suspendată şi activitatea a două firme şi au fost întocmite două dosare penale în care sunt cercetate fapte care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 410.000 de lei.

În 33 dintre locurile vizate, echipele de control continuă verificările.

În această acţiune au fost angrenaţi peste 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), inspectoratelor judeţene de poliţie din Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Argeş, Buzău, precum şi Poliţiei Capitalei, sprijiniţi de jandarmi. De asemenea, împreună cu poliţiştii, au acţionat 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală, 66 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi.

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă