6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAmenzi usturătoare pentru angajatorii care nu au protejat salariații în timpul caniculei

Amenzi usturătoare pentru angajatorii care nu au protejat salariații în timpul caniculei

Angajatorii din țară care nu au respectat măsurile necesare de protecție a lucrătorilor în perioadele de caniculă au primit avertismente și amenzi usturătoare.

Astfel, inspectorii muncii au efectuat, în perioada 20-24 iulie, 503 controale la angajatori, au aplicat amenzi de peste 26.000 lei pentru nerespectarea condițiilor de muncă pe timp de caniculă. De asemenea, inspectorii muncii au acordat 158 de avertismente, a declarat, pentru România Liberă, purtătorul de cuvânt al Inspecției Muncii, Eugen Tifin.

Cele mai multe nereguli constatate au vizat nerespectarea măsurilor pentru asigurarea condițiilor de microclimat la locul de muncă în perioadele în care se înregistrează temperaturi extreme. De asemenea, inspectorii de muncă au descoperit că angajatorii nu au oferit angajaților controale periodice de sănătate sau nu au fost analizate riscurile la care se expun salariații.

Sancțiunile pentru nerespectarea condițiilor de muncă în perioadele cu temperaturi extreme au vizat, îndeosebi, sectoarele de activitate care presupun expunere, a mai precizat Eugen Tifin. Astfel, au fost aplicate amenzi în construcții, agricultură, șantiere, pielărie, încălțăminte, în funcție de specificul fiecărei zone.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă