10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngajații Aeroportului Avram Iancu din Cluj vor picheta, săptămâna viitoare, sediul CJ

Angajații Aeroportului Avram Iancu din Cluj vor picheta, săptămâna viitoare, sediul CJ

Sindicaliștii de la Aeroportul Avram Iancu din Cluj au anunțat că vor protesta, din 17 iulie, sediul Consiliului Județean, informează Mediafax. Oamenii sunt nemulțumiți că autoritățile județene au propus anularea unei hotărâri care garanta un credit de 50 de milioane de lei pentru aeroport.

Membrii Sindicatului Independent şi angajaţii Aeroportului "Avram Iancu" Cluj-Napoca au anunţat că începând cu 17 iulie vor picheta sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de propunerea de anulare a unei hotărâri privind garantarea unui credit de 50 de milioane de lei de către CJ.

"Sindicatul Independent şi angajaţii aeroporului anunţă organizarea unor adunări publice de protest împotriva măsurilor propuse de CJ Cluj pentru aprobarea în prima şedinţă ordinară din luna iulie a unui proiect de anulare a hotărârii CJ nr. 19/30.01.2014, privind garantarea unui credit de 50 milioane lei, pentru realizarea unor investiţii la noua pistă de 3.500 de metri. Anularea hotărârii respective va genera, începând cu luna august, lipsa de finanţare, lipsa de disponibil, blocarea conturilor Aeroportului Cluj, întreruperea activităţilor, pierderea traficului, închiderea destinaţiilor de zbor, pierderea locurilor de muncă, existând riscul de insolvenţă pentru aeroport", afirmă liderii Sindicatului Independent al Aeroportului "Avram Iancu", într-un comunicat transmis vineri.

Potrivit documentului citat, sindicaliştii vor picheta sediul Consiliului Judeţean Cluj în zilele de 17, 18, 21, 22 şi 23 iulie, între orele 15.30-17.30.

Sindicaliştii şi angajaţii aeroportului clujean menţionează că, în cazul în care nu se vor lua măsurile care se impun pentru deblocarea acestei situaţii care să asigure continuarea activităţilor pe Aeroportul Cluj, îşi rezervă dreptul "de a acţiona în continuare, până la soluţionarea revendicărilor".

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat în ianuarie o hotărâre privind accesarea de către Aeroportul "Avram Iancu" a unui credit intern în valoare de 50 de milioane de lei, garantat de CJ, pentru achitarea lucrărilor executate la pista de 2.200 de metri, etapa I a pistei de 3.500 metri.

Directorul aeroportului, David Ciceo, declara în 30 ianuarie, în şedinţa CJ Cluj, că viitorul credit va fi luat pe un termen de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, acesta urmând să fie garantat de Consiliul Judeţean.

Potrivit acestuia, investiţia în pista de 2.200 de metri a demarat în anul 2011 şi s-a finalizat în 2013, cu scadenţe de plată în 31 decembrie 2014 şi 31 martie 2015.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă