12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngajații de la ASF care își dau demisia până în 19 august...

Angajații de la ASF care își dau demisia până în 19 august primesc 12 salarii

Angajații Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care își dau demisia până în 19 august vor primi, în două tranșe, compensaţii echivalente cu 12 salarii brute lunare, potrivit unui document al ASF, citat de Mediafax.

"Planul Voluntar îşi propune să ofere salariaţilor angajaţi în cadrul autorităţii pe bază de contracte individuale de muncă (CIM) posibilitatea de a-şi exprima liber opţiunea în vederea încetării CIM prin acordul părţilor. (…) Încetarea CIM în cadrul Planului Voluntar va avea loc efectiv începând cu ultima zi lucrătoare a lunii august 2014, conform unui calendar stabilit de autoritate, dar nu mai târziu de 30 septembrie 2014", se arată într-o informare ASF adresată salariaţilor instituţiei.

Prevederile planului de încetare voluntară a raporturilor de muncă sunt menţionate şi în Contractul colectiv de muncă al salariaţilor ASF pentru perioada 2014 – 2015.

Consiliul ASF a hotărât aplicarea acestui plan în data de 30 iulie. Decizia a avut la bază concluziile "Raportului privind analiza structurii organizaţionale a Autorităţii ASF", întocmit de PricewaterhouseCoopers Audit, precum şi analizele interne ale instituţiei.

Salariaţii ASF ale căror contracte individuale de muncă urmează să înceteze până la 31 decembrie 2014 nu vor putea depune cereri de încetare a CIM şi, implicit, nu vor beneficia de compensaţii.

Prima tranşă va reprezenta echivalentul a şase salarii brute lunare şi va fi achitată la data încetării CIM, respectiv ultima zi lucrătoare a acestei luni, 29 august, iar restul în termen de 45 de zile calendaristice de la încetarea contractului.

În cazul în care angajaţii ASF care au primit compensaţii vor fi reangajaţi în cadrul instituţiei sau într-o entitate succesoare, aceştia vor fi obligaţi să ramburseze integral compensaţia primită.

La finele lunii mai, potrivit ultimelor date comunicate de ASF, instituţia avea 597 de salariaţi, dintre care 161 de persoane ocupau funcţii de conducere (şefi departament, directori, directori adjuncţi, şefi serviciu).

ASF a anunţat, la începutul lunii iunie, că numărul funcţiilor de conducere din cadrul instituţiei va fi redus cu 35%, de la 161 la 104, după introducerea noii organigrame a instituţiei, proces care nu va afecta numărul total de posturi sau de angajaţi.

ASF şi-a început activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă