10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăANOFM: Peste 500 de oameni, angajaţi pe loc la Bursa locurilor de...

ANOFM: Peste 500 de oameni, angajaţi pe loc la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

 Peste 500 de oameni au fost angajaţi pe loc, iar 8.971 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, desfăşurată în 86 de localităţi din toată ţara, informează, sâmbătă, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

ANOFM precizează că la Bursa organizată pentru absolvenţi, au participat 2.588 de agenţi economici şi au fost oferite 32.713 locuri de muncă, mai multe decât numărul persoanelor venite să îşi caute de muncă (25.901). Din numărul total de participanţi, 8.971 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea încadrării, iar 531, din care 73 cu studii superioare, au fost încadraţi pe loc.

Judeţele în care s-au prezentat cele mai multe persoane pentru a fi angajate sunt: Timiş (709), Iaşi (670), Suceava (638), Buzău (577) şi Vâlcea (561).

Judeţele în care s-au ocupat cele mai multe locuri de muncă vacante sunt: Arad (72), Maramureş (69), Iaşi (66), Gorj (65), Mureş (61), Hunedoara (53), Constanţa (35).

Principalele ramuri de activitate în care au fost încadrate persoanele participante sunt: comerţ cu ridicata (103 locuri de muncă), fabricare articolelor de îmbrăcăminte (57), fabricarea echipamentelor electrice (39), fabricarea de mobilă (31), activităţi de servicii privind forţa de muncă (28), activităţi de secretariat (26), industria alimentară (25), industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal (18), construcţii de clădiri (17).

Principalele meserii aferente locurilor de muncă ocupate de către absolvenţii fără studii superioare sunt de confecţioner asamblor articole textile (44), lucrător comercial (29), operator calculator (28), confecţioner cablaje (25), vânzător (21), mecanic (16), agent vânzări şi ospătar (câte 14), tâmplar (10), casier şi bucătar (câte şapte).

Potrivit sursei citate, au mai fost ocupate 90 locuri de muncă pentru muncitorii necalificaţi din diferite ramuri de activitate, iar principalele meserii aferente locurilor de muncă ocupate de către absolvenţii cu studii superioare sunt de consilier financiar (nouă), consilier juridic şi asistent manager (câte trei), analist servicii client, reglor benzi montaj şi jurist (câte două).

De asemenea, au mai fost ocupate alte 37 locuri de muncă pentru ingineri în diferite ramuri de activitate.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă