12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAproape 12.000 de tineri și-au găsit de lucru, la bursa locurilor de...

Aproape 12.000 de tineri și-au găsit de lucru, la bursa locurilor de muncă

Aproape 12.000 de tineri din toată țara și-au găsit de lucru, vineri, în cadrul bursei locurilor de muncă, organizate de agențiilor de ocupare a forței de muncă din toată țara, conform ANOFM. Cele mai multe locuri de muncă s-au ocupat în județele Constanța, Maramureș și Arad.

Astfel, 22.248 de absolvenți au participat la bursele organizate în întreaga țară, iar 11.799 au fost selectați pentru un loc de muncă,în timp ce 760 au fost încadrați pe loc.

Din cei 760 absolvenţi care și-au găsit de lucru pe loc, 111 sunt absolvenţii cu studii superioare. Ei vor lucra în următoarele domenii: cosultant vânzări – 12 locuri de muncă, agent vânzări – 12 locuri de muncă, consilier financiar – 10 locuri de muncă, asistent manager – 8 locuri de muncă, economist – 7 locuri de muncă, inspector asigurări – 6 locuri de muncă, contabil – 6 locuri de muncă,manager – 3 locuri de muncă. De asemenea, 28 de ingineri în diferite ramuri de activitate s-au încadrat pe piaţa muncii.

Absolvenţii fără studii superioare au obţinut locuri de muncă în special în următoarele meserii: agent vânzări – 59 locuri de muncă, lucrător comercial – 40 locuri de muncă, vânzător – 30 locuri de muncă, confecţioner asamblor articole textile – 30 locuri de muncă, agent pază şi protecţie – 30 locuri de muncă, manipulant mărfuri – 23 locuri de muncă, agent asigurare – 23 locuri de muncă, lăcătuş – 15 locuri de muncă. Alţi 144 de muncitori necalificaţi au obţinut locuri de muncă în diferite ramuri de activitate.

Cele mai multe locuri de muncă au fost disponibile în Bucureşti – 5.246 locuri de muncă şi în judeţele: Braşov – 1.484 locuri de muncă, Iaşi – 1.473 locuri de muncă, Timiş – 1.426 locuri de muncă, Prahova -1.382 locuri de muncă.

Cei mai mulţi absolvenţi selectaţi în vederea încadrării în muncă s-au înregistrat în judeţele: Timis – 1.641 persoane, Iaşi – 914 persoane, Constanţa – 850 persoane, Buzău – 616 persoane , Maramureş – 583 persoane.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în judeţele: Constanţa – 213 locuri de muncă, Maramureş – 75 locuri de muncă, Arad – 73 locuri de muncă, Mureş – 68 locuri de muncă, Gorj – 62 locuri de muncă, Iaşi – 59 locuri de muncă.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă