12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBosch angajează încă 300 de tineri

Bosch angajează încă 300 de tineri

Compania germană deschide un centru de cercetare-dezvoltare în Blaj, acolo unde are trei fabrici.

Unul dintre cei mai importanți investitori germani din Transilvania anunță un nou val de angajări. Compania Bosch încearcă să angajeze 300 de tineri, până la finalul anului, în centrul de producție care grupează deja trei fabrici pe care concernul german le-a construit în orașul Blaj. Reprezentanții companiei au organizat o caravană în trei centre universitare din Transilvania, cu ajutorul căreia promovează locurile de muncă oferite.

La Cluj, prezentarea oportunităților de carieră va avea loc în 7 martie, în intervalul 15.00 – 20.00. Cei mai mulți dintre tinerii specialiști care vor munci în Blaj vor activa în cadrul noului centru de cercetare și dezvoltare în domeniul industriei auto. Acest centru va fi deschis în cursul anului și va completa activitatea centrului de cercetare și dezvoltare din domeniul electronicii, care funcționează deja la Jucu.

Compania germană deține în Blaj trei fabrici, dintre care două în domeniul tehnicii liniare și una în domeniul producerii de componente auto. Bosch are în Blaj aproximativ 900 de angajați, iar până în anul 2020, compania germană intenționează să atingă cifra de 2.000 de angajați. Valoarea investițiilor realizate de Bosch în orașul de la confluența Târnavelor este de aproximativ 80 de milioane de euro. Compania germană este, astfel, principalul investitor din Blaj.

Însă aceasta nu este singura investiție Bosch din România. Firma germană a realizat, în parcul industrial Tetarom III, din comuna clujeană Jucu, o nouă fabrică, în valoare de 77 de milioane de euro, unde, în prima fază, au fost angajate peste 300 de persoane. Această cifră a fost mărită până la 750 de angajați, la finalul anului 2014, iar angajările continuă. Fabrica Bosch din Jucu nu se rezumă doar la producția de componente electronice pentru industria auto, pentru că inginerii companiei germane sunt implicați și în cercetarea științifică. În total, cu centrele de vânzare din București și de comunicare din Timișoara, grupul Bosch a ajuns în România să aibă aproximativ 2.000 de angajați.

Miza pe inovare

 

Conducerea companiei germane apreciază capacitatea de inovare manifestată de tinerii din România. Echipa de cercetători din Cluj este una dintre cele mai performante din cadrul grupului Bosch. ”Bosch lucrează la soluţii durabile pentru producerea şi utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. În acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementează soluţii embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind în premieră mondială o combinaţie a tehnologiei RFID, a comunicaţiei Ethernet şi a senzorilor de mişcare non-contact pentru controlul dispozitivelor.

Pentru asigurarea calităţii Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescută, sunt testate în noul laborator prin probe de anduranţă ale prototipurilor, în condiţii de îmbătrânire accelerată şi prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. În viitor, domeniile de activitate vor fi extinse”, preciza conducerea Bosch, în momentul în care anunța deschiderea centrului de cercetare-dezvoltare din Cluj.

”Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistenţă pentru şoferi, inginerii români vor contribui la realizarea viziunii Bosch de conducere automată şi fără accidente. Această viziune presupune, de asemenea, activităţi în domeniul sistemelor de asistenţă la parcare, de frânare automată şi de manevrare a autovehiculelor”, mai menționa conducerea Bosch.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă