23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe întrebări este bine să pui la interviul de angajare

Ce întrebări este bine să pui la interviul de angajare

Când ai ajuns la interviul pentru jobul pe care ți l-ai dorit, este bine să nu scapi din vedere câteva aspecte pe care trebuie să le stabilești de la început cu angajatorul: salariul, fișa postului, sistemul de bonusuri și evaluarea, conform site-ului career-advice.monster.com.

Este salariul negociabil? Când primești o ofertă de angajare, este bine să întrebi de la început dacă suma se negociază sau este oferta finală a angajatorului.

Oferta cuprinde numai salariul de bază? Întreabă dacă există bonusuri și tichete de masă, pe lângă salariu.

Citește și: 5 lucruri pe care nu ar trebui să le scrii niciodată în CV

Când trebuie să dau răspunsul? Nu răspunde niciodată pe loc atunci când primești o ofertă de muncă. Este bine să analizezi cu atenție oferta pe care ai primit-o și să cântărești aantajele și dezavantajele, înainte să dai răspunsul final.

Voi primi această ofertă în scris? Nu accepta o ofertă ale cărei condiții nu le primești și în scris. Nu toată lumea este cinstită. Dacă îți dai demisia de la actualul loc de muncă pentru un angajament verbal, este posibil să te trezești șomer.

Când încep? Această întrebare denotă seriozitate. Cei mai mulți angajatori ar vrea să începi imediat, dar nu vor privi cu ochi buni dacă pleci de la fostulloc de muncă fără să lași totul în ordine acolo.

Citește și: De ce nu primești o mărire de salariu. Vezi unde greșești

Pot să primesc o fișă a postului? Este bine să te asiguri că îndatoririle pe care le-ai stabilit cu angajatorul la interviu sunt aceleași pentru care vei fi și remunerat.

Cum și când voi fi evaluat? Trebuie să afli de la început dacă vor fi evaluări ale activității tale, dacă vei fi premiat pentru atingerea unor rezultate.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă