14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe să NU scrii în scrisoarea de intenție

Ce să NU scrii în scrisoarea de intenție

Scrisoarea de intenție nu trebuie să depășească o pagină, nu trebuie să spună povestea vieții tale și nici nu trebuie să repete ce ai scris în CV, arată specialiștii de la monster.career-advice.com. Citește mai jos câteva sfaturi despre ce nu trebuie să conțină scrisoarea ta:

”Eu”. Scrisoarea de intenție nu este o autobiografie. Concentrează-te pe așteptările pe care le are angajatorul, nu pe povestea vieții tale.

O introducere proastă. Scrisoarea de intenție trebuie să îi atragă atenția angajatorului destul de mult încât să te cheme la un interviu. O frază de tipul ”Aveți nevoie de un om de vânzări performant, lucru care se potrivește perfect cu experiența mea de cinci ani în domeniu, la una din cele mai mari firme de profil” este un exemplu.

Nu știi să te vinzi. O scrisoare de intenție trebuie să arate cât de bine lucrezi, ce experiență ai, care sunt proiectele cu care te lauzi. Dacă anunțul de angajare menționează ”competențe de comunicare”, tu ar trebui să scrii ”lucrez ca PR de cinci ani”.

Scrii prea mult. Scrisoarea de intenție nu trebuie să plictisească, o pagină este suficientă pentru a-ți convinge destinatarul să te cheme la un interviu. 

Repeți ce ai scris în CV. Scrisoarea nu trebuie să reia, cuvânt cu cuvânt, tot ce ai scris în CV, ci să scoată în evidență cele mai interesante lucruri din experiența ta.

Nu ești clar. Ai grijă să menționezi de la început pentru ce job aplici, angajatorul tău poate are pe piață mai multe locuri de muncă vacante.

Scrisoarea tip. Ai grijă să nu trimiți aceeași scrisoare de intenție mai multor firme și să ai mereu pregătite mai multe variante de introduceri. Verifică întotdeauna numele companiei, denumirea poziției și datele de contact.

Încheiere banală. În loc să le scrii că aștepți să te contacteze, spune-le că îi vei contacta în câteva zile, pentru a stabili o întâlnire.

Uiți să te semnezi. Este de bun-simț să semnezi o scrisoare de intenție și să mulțumești angajatorului pentru timpul acordat.

Cele mai citite

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă