7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăConcedierea a peste 500 de angajaţi ai CEH Hunedoara, amânată. Care este...

Concedierea a peste 500 de angajaţi ai CEH Hunedoara, amânată. Care este motivul

Disponibilizările de la Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost amânate din lipsă de fonduri, potrivit Mediafax

Astfel, 540 de angajaţi ai CEH, majoritatea personal TESA, ar trebui concediaţi, însă disponibilizările sunt amânate din lipsă de fonduri, fiecare din aceşti salariaţi beneficiind de trei până la 12 salarii brute lunare, pe companie, la nivelul anului 2014.

“Nu sunt suficiente fonduri la nivel de CEH pentru a acoperi prevederile din contractul colectiv de muncă. Persoanele concediate beneficiază de trei până la 12 salarii brute lunare pe companie la nivelul din anul 2014, însă în acest moment CEH nu are fondurile necesare. Ar trebui ca aceste persoane să plece cât mai repede pentru a se elimina din cheltuieli. Poate când CEH va intra în posesia ajutorului de stat se va întâmpla și acest lucru”, a declarat președintele sindicatului Muntele, Petre Nica.

Citește și: Ce sumă primește Complexul Energetic Hunedoara de la Comisia Europeană

Fiecare din persoanele concediate beneficiază de sume cuprinse între 9.600 și 38.400 de lei, potrivit contractului colectiv de muncă.

Potrivit liderului sindical, CEH se află într-un moment de impas, iar în 22 mai Sindicatul Muntele organizează la Petroșani un miting pentru a atrage atenția asupra situației.

“La miting vor participa mii de oameni, nu doar mineri sau energeticieni, ci și pensionari sau membri ai familiilor care trăiesc din salariile încasate de la CEH”, a mai spus Petre Nica.

Citește și: Vicepreședintele CJ Hunedoara îi solicită lui Ponta o discuţie urgentă

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroșani, județul Hunedoara, deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are aproximativ 6.500 de angajați.

 

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă