10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum să impresionezi un angajator în nouă secunde

Cum să impresionezi un angajator în nouă secunde

Angajatorii petrec, în medie, 8,8 secunde pe un CV, iar dacă le-ai atras atenția, este foarte posibil să techeme la un interviu, arată un studiu recent, prezentat de The Telegraph.

Inspectorii de resurse umane caută un CV fără jargoane, concis, care să conțină informații relevante, dar și date de contact.

Citește mai jos câteva ponturi pentru un CV care să impresioneze de la început:

1. Fii concis

Angajatorii sunt foarte atenţi la modul în care ai realizat CV-ul. Este important ca acesta să aibă logică, frazele să fie scurte şi la obiect, să nu aibă greşeli de ortografie sau gramaticale. Este de preferat ca CV-ul tău să nu depășească o pagină.

2. Fii tradiţional

În general, în momentul în care realizezi un CV care nu se încadrează formatul standard, îți asumi riscuri. De cele mai multe ori, nu ştii cine îţi citeşte CV-ul. Este posibil ca angajatorul să respingă CV-urile non-conformiste. De aceea, este mai bine să mergi la sigur cu un CV care se încadrează în şablonul cunoscut de toată lumea.

3. Fii relevant

Asigură-te că CV-ul trimis angajatorului este lizibil. Este important ca angajatorul citească ușor informațiile privind competenţele şi aptitudinile tale.

4. Evită jargoanele

Un studiu realizat de LinkedIn arată că, de cele mai multe ori, candidaţii folosesc cuvinte precum "motivat", în loc de "responsabil", "creativ", "entuziast" sau "pasionat", doar pentru a-i impresiona pe angajatori. Ideal ar fi să demonstrezi asta, nu doar să specifici în CV-ul tău.

5. Ai în vedere ceea ce-i interesează pe angajatori

Scoate în evidență abilitățile care te recomandă pentru locul de muncă pe care îl vrei.

6. Fii conectat la reţelele sociale

Menționează în CV cât de priceput ești în social media, pentru că majoritatea companiilor sunt prezente în mediul online.

7. Fii interesant

Nu neglija secţiunea cu activităţile tale. Spune ce anume îţi place să faci. De asemenea, menţionează dacă ai participat la anumite evenimente. Angajatorii caută persoane active, care se implică în diferite activităţi.

8. Spune ce aptitudini ai

Scrie în CV ce calităţi ai și ce anume ştii să faci.

9. Spune când poţi fi contactat

Asigură-te ca datele de contact din CV sunt corecte (numărul de telefon, adresa de e-mail) şi că răspunzi în timp util.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă