13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăDaniel Constantin explică de ce România are o productivitate agricolă mică

Daniel Constantin explică de ce România are o productivitate agricolă mică

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că România are o productivitate agricolă mai mică decât multe ţări din UE şi pentru că foloseşte mai puţine îngrăşăminte la hectar, ceea ce reprezintă o grijă mai mare pentru mediu, relatează Mediafax.

El a arătat că în România există în continuare potenţial de creştere, dar, în egală măsură, există o grijă pentru mediul înconjurător.

"Ne preocupăm şi de mediul înconjurător, dar avem nevoie de investiţii foarte mari în agricultură pentru a ajunge la o medie de productivitate aşa cum întâlnim în alte state europene", a afirmat Constantin.

Ministrul a explicat că nivelul subvenţiilor dn România este mai mic decât în alte state membre pentru că în momentul în care s-au făcut negocierile pentru subvenţii, în anii 2002-2003, producţia medie la hectar în România era la 2,6 tone la hectar, în timp ce în alte state din Europa era de 4-5 tone la hectar, la anumite culturi.

"Şi gradul de utilizare a îngrăşămintelor a dus, probabil, la aceste diferenţe de producţie. În România, totalul de îngrăşăminte este de 46 de kilograme la hectar. Marea Britanie are un nivel de utilizare a îngrăşămintelor de 250 kg/ha, Germania de 211 kg/ha, Grecia de 153 kg/ha, SUA de 120 kg/ha, Austria de 108 kg/ha, Ungaria de 97 kg/ha şi Cehia de 95 kg/ha", a mai spus ministrul.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă