11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăGuvernul a aprobat măsuri de protecție socială pentru disponibilizații de la CE...

Guvernul a aprobat măsuri de protecție socială pentru disponibilizații de la CE Hunedoara și ai CN a Uraniului

Guvernul a aprobat, miercuri, măsuri de protecție socială pentru angajații disponibilizați de la Complexul Energetic Hunedoara S.A. și Companiei Națională a Uraniului SA. Pe lângă măsurile de protecție socială acordate de companii, angajații disponibilizați vor primi și venit lunar de completare.

Venitul lunar de completare se stabilește odată cu indemnizația de șomaj și este egal cu diferența dintre câștigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere și nivelul indemnizației de șomaj, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferențiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani și până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani, 22 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 25 ani și 24 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 25 de ani.

”După publicarea în Monitorul Oficial a acestui act normativ, vor fi elaborate proiecte de Hotărâre pentru punerea în aplicarea a măsurilor de protecție sociale stabilite prin Ordonanța de urgență adoptată astăzi, în baza Planurilor de disponibilizare aprobate în condițiile legii„, se mai arată în comunicat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă