22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăHunedoara: Protest spontan al minerilor de la Lonea, din cauza contractului colectiv...

Hunedoara: Protest spontan al minerilor de la Lonea, din cauza contractului colectiv de muncă

Aproximativ 200 de mineri de la Exploatarea Lonea au protestat, vineri, în curtea unității, din cauza noului contract colectiv de muncă, informează Agerpres.

"Principalele nemulțumiri ale minerilor se referă la acordarea primelor de vacanță și la facilitățile la plata unei cote din energia electrică, aceasta din urmă fiind redusă, comparativ cu ceea ce era până acum",  a explicat secretarul general al Sindicatului "Muntele", Ioan Ciubotaru.

De asemenea, minerii reclamă calitatea comisiei administrative din partea CEH, care a negociat noul contract colectiv de muncă, în condițiile în care, potrivit surselor sindicale, prevederile acestuia nu s-ar încadra în bugetul de venituri și cheltuieli și ar avea nevoie de câteva ajustări.

Citește și: 300 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, dați afară

Cei mai mulți mineri au intrat în schimbul de dimineață, după o discuție cu liderii lor de sindicat, însă 50 de persoane au rămas în curtea minei și așteaptă rezultatul discuției cu reprezentanții Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

Ioan Ciubotaru nu a exclus posibilitatea ca protestul să se extindă și la exploatarea minieră Vulcan, dacă discuțiile cu administrația CEH nu vor duce la un rezultat favorabil minerilor.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă