8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIndemnizația de șomaj pentru tineri: 250 de lei, timp de șase luni

Indemnizația de șomaj pentru tineri: 250 de lei, timp de șase luni

Absolvenții din promoția 2014 care vor să beneficieze de șomaj trebuie să se înscrie la agențiile de ocupare a forței de muncă în 60 de zile de la finalizarea studiilor. Ei vor beneficia de 250 de lei, timp de șase luni, conform Mediafax.

Indemnizaţia de şomaj poate fi solicitată doar de tinerii care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale, sunt înregistraţi la serviciile publice de ocupare, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, care în prezent este de 500 de lei, conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Citește și: Câți șomeri sunt în România. 10%, tineri sub 25 de ani

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

De asemenea, absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia dacă nu s-ar fi angajat.

ANOFM a mai arătat că absolvenţii pot beneficia şi de prime de mobilitate. Astfel, cei care în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Dacă beneficiarul este dat afară de la muncă, din cauza lui, într-o perioadă mai mică de12 luni de la data încadrării în muncă, este obligat să restituie prima de încadrare și prima de instalare.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă