10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLocuri de muncă în Europa și Israel

Locuri de muncă în Europa și Israel

AJOFM Tulcea anunță că dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecție la București în luna octombrie 2015.

Angajatorii germani oferă locuri de muncă pentru următoarele ocupații: bucătar/bucătar-șef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi).Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de bucătar/ bucătar-șef/ bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată și experiență în domeniu, precum și cunoștințe de limba germană, cel puțin nivel A2.

Angajarea se face pe o perioadă de cel puțin 6 luni, începând cu luna octombrie 2015, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.500 – 2.200 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar si barman, 1.700 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/bucătar-șef/bucătar specialist și de 1.450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

De asemenea, tulcenii pot obține locuri de muncă în construcții în Israel. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare/experiență în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcție industrializată (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); fierar-betoniști, îndoirea fierului (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); zidari-faianțari, acoperirea podelelor și pereților cu faianță (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); zidari-tencuitori pentru lucrări de tencuit. Printre condiții: să nu fi lucrat anterior în Israel și să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această țară, cu excepția fraților. Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni.

Salariu lunar minim brut estimat în Israel este de 1.540 dolari americani. 

Ce trebuie să conțină dosarul

Persoanele cu domiciliul în județul Tulcea care corespund cerințelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, strada Grigore Antipa nr. 10, telefon: 0240 512 298, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă); copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni); C.V. model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea “Clinic sănătos/Apt pentru muncă“.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă