19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMajorări de până la 267% incluse în Legea salarizării. Cine le va...

Majorări de până la 267% incluse în Legea salarizării. Cine le va primi

Proiectul Legii salarizare unitare a bugetarilor, discutat azi de reprezentanții Ministerului Muncii cu sindicate reprezentantive pentru personalul din Ministerul Administrației și Internelor și Ministerul Apărării, prevede că cea mai mare majorare salarială este de 267%.

Potrivit proiectului prezentat luni sindicatelor din Ministerul de Interne, obținut de Mediafax, creşterile salariale se vor face gradual până în anul 2021, cea mai mare majorare fiind pentru gradul de soldat din MApN, de 267%, în timp ce la MAI, creşterea cea mai mare va fi la funcţia de plutonier major, de 126%.


Citește și: Dublarea salariilor la bugetari, anunțată de Lia Olguța Vasilescu, va distorsiona piața muncii: un fochist la stat va câștiga cât un specialist în IT la privat

Lia Olguța Vasilescu a anunțat o măsură care va distorsiona piața muncii și poate determina o migrare masivă de la privat la stat… citește mai departe aici … 


Majorările graduale, în următorii patru ani, vor fi diferite pentru salariaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), astfel încât, la finalul anului 2021, cele două categorii să aibă salariile egale.

Șeful statului major general, secretar de stat- şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, prim adjunctul Serviciului de Informaţii Externe, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorul Serviciului de Pază şi Protecţie ar urma să aibă un venit de 10.265 lei (la finalul lui 2021), majorările urmând să fie de: 14% în anul 2018 şi 19% în anul 2021, în cazul funcţiilor MAI, respectiv de 84%, în anul 2018 şi 92% în anul 2021, în cazul funcţiilor MApN.

Diferenţele mari dintre procentele cu care vor creşte salariile sunt date tocmai de veniturile diferenţiate din acest moment pe acelaşi grad.

În ceea ce priveşte adjuncţii SIE şi SRI, majorările vor fi de 10% (în 2018), respectiv de 15% (2021).

Salariile vor creşte, potrivit proiectului prezentat sindicatelor, şi pentru angajaţii din sistemul penitenciar, acolo unde sindicaliştii se plâng că s-a ajuns la un deficit de 8.000 de oameni, iar un angajat a ajuns să păzească 300 de deţinuţi.


Citește și: Otrava din laptele și mierea Olguței | OPINIE

”Veste uriașă pentru români“, scrie un site obscur despre ultimele declarații ale ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, prin care a anunțat că se dă, în sfârșit, drumul la bunăstare în România. „Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“, a explicat demnitara cum va curge lapte din noua lege a salarizării bugetarilor… citește mai departe aici … 


Conform proiectului legii salarizării unitare, funcţiei corespunzătoare gradului de agent- agent şef principal penitenciare, majorarea este de până la 57% (până în 2021).

De majorări de doar 1% sau 3-5% vor beneficia angajaţii din MAI pe funcţiile de chestor principal de poliţie sau comisar şef de poliţie/penitenciare, se mai arată în documentul consultat de Mediafax.

Mâine, întâlniri cu sindicatele din Sănătate

La întâlnirea de astăzi cu sindicaliștii din MAI și MApN, sindicatele au ridicat și alte probleme care țin de veniturile din prezent ale personalului MAI, convenindu-se ca ministerele cu atribuții în acest domeniu să poarte, în continuare, discuții cu reprezentanții salariaților, în vederea identificării de soluții, se arată într-un comnicat al ministerului.

La sediul Ministerului Muncii sunt așteptați mâine la consultări reprezentanții sindicatelor din Sănătate. 

 

 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă