12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinerii care au participat la marșul spre București vor primi diplome de...

Minerii care au participat la marșul spre București vor primi diplome de PATRIOTISM

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj le va acorda minerilor şi energeticienilor care au participat la marşul de 320 de kilometri pe traseul Rovinari- Bucureşti diplome de patriotism, a declarat miercuri preşedintele CJ, Ion Călinoiu, informează Agerpres.

Ceremonia de înmânare a diplomelor va avea loc joi, la ora 18, urmând a participa atât membrii marşului, cât şi angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) care au recurs în lunile trecute la greva foamei pentru a semnala situaţia gravă în care se află compania. 

“Le vom acorda o diplomă de patriotism pentru această idee naţională, energia fiind pentru noi, în viziunea noastră, nu numai a gorjenilor, una strategică, de interes naţional. Ai independenţă naţională, ai perspectivă de dezvoltare economică, iar oamenii aceştia s-au sacrificat efectiv realizând acest marş până la Bucureşti şi nu trebuie să îl lăsăm uitat, ci să îl menţinem mereu în actualitate (…) E treaba organizatorilor câte persoane vor veni, noi am lansat ideea, dar e treaba celor care care au organizat şi marşul să aducă oamenii. Sunt vreo 60 de persoane cei care au realizat marşul şi alte 22 care au fost în greva foamei”, a spus Ion Călinoiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă