6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinisterul Muncii vrea 33 de posturi noi pentru ANOFM

Ministerul Muncii vrea 33 de posturi noi pentru ANOFM

 Numărul de posturi de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) ar putea fi suplimentat, ca să fie îndeplinite noile atribuţii ale instituţiei, de coordonare a reţelei EURES, precizează Mediafax.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea statutului ANOFM, care prevede suplimentarea numărului de posturi pentru această instituţie şi reglementează noile atribuţii deţinute în calitate de Birou naţional de coordonare a reţelei EURES.

Concret, se propune suplimentarea numărului de posturi pentru aparatul central (de la 134 la 150) precum şi pentru agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti (de la 1.913 la 1.930 posturi). Astfel, numărul de posturi din ANOFM ajunge la 2.175.

În nota de fundamentare se mai arată că posturile suplimentare urmează să fie bugetate de la data de 1 ianuarie 2015.

EURES este o reţea coordonată de Comisia Europeană care presupune colaborarea între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia, conform ANOFM. 

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind acest proiect de HG pot fi trimise până în 7 februarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă