16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNumăr record de angajatori la Bursa Locurilor de Muncă din Brașov. Câți...

Număr record de angajatori la Bursa Locurilor de Muncă din Brașov. Câți oameni au fost interesați de oferte

S-a înregistrat un număr record de angajatori, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la Casa Armatei din Braşov. La eveniment s-au prezentat aproape 1200 de brașoveni și 125 de agenţi economici care au oferit 1.416 locuri de muncă în peste 200 de meserii, informează Mediafax.

Citește și: Bursa locurilor de muncă: Aproximativ 27.000 locuri de muncă scoase la concurs

Deşi iniţial se anunţase deschiderea Bursei la ora 09.00, sute de braşoveni s-au adunat în faţa Casei Armatei de la primele ore ale dimineţii, iar organizatorii evenimentului au decis să deschidă porţile cu o jumătate de oră mai devreme, la ora 08.30.

În nici două ore de la deschidere, peste 500 de braşoveni, fie ei şomeri sau în căutarea unui loc de muncă, au depus CV-uri şi au dat interviuri în faţa angajatorilor prezenţi la Bursă.

Până la închiderea Bursei, în jurul orei 14.00, aproape 1.200 de braşoveni, şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă, au trecut pragul Casei Armatei şi au lăsat câte un CV. Mai exact, pe la cei 125 de angajatori care au oferit 1.416 locuri de muncă, au trecut în total 1.180 de persoane, iar 857 dintre acestea au fost selectate în vederea angajării, urmând să se prezinte la angajatori pentru probe de lucru.

De asemenea, opt dintre candidaţi au întrunit exigenţele cerute de angajatori şi au fost angajaţi pe loc. Dintre aceştia, trei s-au angajat pe posturi cu studii superioare, respectiv un inginer mecanic, un inginer de producţie şi un manager de proiect.

De asemenea, cinci braşoveni cu studii medii au fost angajaţi pe loc: un ospătar, un tâmplar, un îngrijitor clădire şi doi muncitori necalificaţi

„De remarcat este faptul că până în prezent s-au înregistrat 125 de agenţi economici, iar acest număr al angajatorilor este record la Braşov. În nicio ediţie a Bursei Generale a Locurilor de Muncă nu am avut atâţia angajatori care au venit să ne treacă pragul. Dacă am fi avut un spaţiu şi mai mare am fi primit şi mai mulţi angajatori“, a spus directorul executiv al AJOFM Braşov, Liliana Dragomir.

Citește și: Armenii din România și recunoașterea Genocidului Armean: „Probabil că va mai dura. Nu mult, dar va mai dura”

În general, la Bursa Locurilor de Muncă s-au prezentat persoane cu vârsta de peste 40 de ani care şi-au pierdut locul de muncă sau care vor să îl schimbe, dar şi tineri abia ieşiţi de pe băncile şcolii. Angajatorii spun că au primit deja zeci de CV-uri, însă nu toate sunt pe profil. În funcţie de angajator şi de locurile oferite, unii cer experienţă, iar alţii preferă tinerii.

Astfel, o firmă din Ghimbav strânge CV-uri pentru locuri de muncă în domeniul ingineriei, însă a primit puţine CV-uri.

„Din cele şapte CV-uri pe care le-am primit doar două ar fi oarecum pe profilul pe care îl căutăm. Candidaţii au peste 50 de ani, iar noi am prefera persoane mai tinere pentru că avem deja personal destul de îmbătrânit şi am vrea să mai scădem media de vârstă. Dar şi cei mai în vârstă aduc un plus de experienţă şi sunt şi ei bineveniţi“, a spus reprezentanta angajatorului.

În schimb, reprezentantul unei firme care caută agenţi comerciali pentru un magazin de haine pentru copii spune că a primit o grămada de CV-uri în special de la tineri, majoritatea încadrându-se în profilul angajatului căutat, care nu are nevoie să aibă prea multă expereinţă.

Printre braşovenii care s-au aşezat la coadă pentru a se întâlni cu potenţialii angajatori se află şi o femeie de 39 de ani, care caută un post de economist.

„Caut un loc de muncă pentru cei cu studii superioare. Acum sunt şomeră şi mamă. Sper să găsesc ceva ca economist, dacă nu, voi fi nevoită să caut şi în oferta pentru studii medii“, a spus femeia.

Citește și: Cum plănuiește primarul Aradului să atragă investitorii

Un braşovean trecut de 50 de ani a spus că nu a venit să caute un loc de muncă pentru că este deja angajat.

„Am venit să inspectez piaţa. Am văzut pe listă o firmă care caută strungar şi vreau să văd care este firma respectivă şi ce salariu oferă pentru munca pe care o fac eu acum“, a spus braşoveanul.

La Bursa Locurilor de Muncă au fost prezenţi şi reprezentanţii Penitenciarului Codlea, care au promovat oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ superior ce şcolarizează viitori ofiţeri şi agenţi de penitenciare. Totodată, cu scopul de a promova, în rândul agenţilor economici, angajarea persoanelor ce urmează a fi puse în libertate, la eveniment au fost prezenţi şi 20 de deţinuţi care se vor elibera în câteva luni şi care au învăţat o meserie în spatele gratiilor.

Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov are în evidenţă 10.877 de persoane în căutarea unui loc de muncă, dintre care 2.100 sunt şomeri indemnizaţi.

Rata şomajului la Braşov este de 4,27%, sub rata medie a ţării care este de 4,51%, judeţul Braşov fiind printre primele 10 judeţe care au rata scăzută a şomajului.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă