11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăO companie aeriană germană a anulat peste 150 de zboruri după ce...

O companie aeriană germană a anulat peste 150 de zboruri după ce angajații și-au luat concedii medicale în serie. Care a fost motivul acestora

Compania aeriană TUIfly, membră a marelui grup german TUI, din domeniul turismului, a fost obligată să anuleze 47 de zboruri joi și 108 zboruri vineri, informează vineri AFP citată de Agerpres.

Zborurile anulate nu s-au mai putut efectua din cauză că angajații TUIfly au depus, masiv, certificate medicale. Nu ar f vorba de boli reale, ci de faptul că salariații vor să scape de o eventuală restructurare a companiei.

Compania prevedea pentru vineri anularea a 108 de zboruri (54 plecări din Germania și 54 de zboruri de revenire din destinații turistice), a anunțat biroul său de presă joi seara într-un comunicat.

Depunerea masivă a acestor certificate medicale, într-un moment în care nicio mișcare grevistă nu a fost anunțată, a început duminica trecută și a continuat până joi, a indicat TUIfly. Joi, fuseseră anulate 47 de zboruri din cele 110 prevăzute.

Presa germană speculează asupra cauzelor acestui val de concedii medicale, sugerând — precum săptămânalul Der Spiegel — că ar fi vorba de o “grevă sălbatică” și se întreabă asupra legalității unei astfel de acțiuni.

“Certificatele de concedii medicale de ultim minut prezentate de piloți și de însoțitorii de bord nu permit companiei TUIfly să-și informeze din timp clienții și să le propună alternative”, și-a exprimat aceasta regretul.

Miercuri, compania aeriană germană Air Berlin, aflată în plină restructurare, a anunțat discuții cu TUIfly despre o eventuală regrupare în aceeași structură a zborurilor lor spre destinații turistice.

În ultimele zile, numeroase zboruri TUIfly cunoscuseră deja întârzieri din cauza unui număr mare de îmbolnăviri subite ale personalului său. Astfel, TUIfly și-a anulat miercuri 24 de zboruri din cele 99 prevăzute.

Dezertarea personalului însoțitor de bord, îngrijorat pentru viitorul său, pune în dificultate această companie specializată în zboruri charter, în timp ce vacanțele școlare de toamnă tocmai au început în unele regiuni din Germania.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...
Ultima oră
Pe aceeași temă