6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO nouă funcţie specială la Ministerul Muncii

O nouă funcţie specială la Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, marţi, că la nivelul instituţiei pe care o conduce vrea să creeze funcţia de Chief information officer, care să poată asigura interoperabilitatea între toate agenţiile şi sistemele lor informatice. 

"La nivelul ministerului creăm un Chief information officer, care să poată să asigure interoperabilitatea între toate agenţiile şi sistemele lor informatice. Pe bani europeni, pentru sisteme există, problema noastră este că dacă externalizăm şi eşti dependent la agenţia X de o firmă şi la agenţia Y de altă firmă – să nu dăm nume – că aşa… Ceea ce încercăm noi să facem acum, măcar designul să-l creăm de asemenea natură, şi avem bani europeni pe interoperabilitate, pe programul naţional de competitivitate. Deci, există resurse", a spus Dragoş Pîslaru, citat de Agerpres. 

Şeful de la Muncă a adăugat că are nevoie de o echipă care să fie direct sub conducerea sa. În context, Dragoş Pîslaru a dat ca exemplu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care ia datele de la Agenţia de Protecţia Copilului, dar nu şi invers. 
"Problema este că interoperabilitatea trebuie să fie în dublu sens. Este legat de transparenţă. Eu nu văd niciun motiv pentru care date care nu sunt cu caracter personal să nu fie făcute publice, statistic", a adăugat ministrul. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă