14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPatru deținuți din Harghita au venit la Bursa locurilor de muncă

Patru deținuți din Harghita au venit la Bursa locurilor de muncă

Patru persoane private de libertate, încarcerate la Penitenciarul Miercurea Ciuc, au participat joi la Bursa Locurilor de Muncă, având şanse să se angajeze după ce vor fi liberate condiţionat, informează Agerpres.

Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a precizat că cei patru deţinuţi au venit însoţiţi, au stat de vorbă cu angajatorii care aveau locuri de muncă în ocupaţiile pe care aceştia le stăpânesc şi urmează ca atunci când vor părăsi penitenciarul ‘contactul să fie reluat şi să se finalizeze sau nu angajarea, eventual şi după probe de lucru’. 

Potrivit lui Tiberiu Pănescu, cel puţin doi dintre deţinuţi au şanse reale de angajare, respectiv unul care a fost şofer de Tir şi celălalt care a lucrat mult timp în construcţii. 

‘Cel puţin doi au şanse reale, dar viitorul ne va arăta, pentru că la ei, spre deosebire de ceilalţi, trebuie să se aştepte să se şi libereze’, a explicat şeful AJOFM Harghita. 

Bursa Locurilor de Muncă s-a desfăşurat concomitent la Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, fiind oferite 485 de locuri de muncă de către 62 de angajatori. 

La acţiune au participat 443 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind selectate 132 de persoane pentru un interviu suplimentar sau probă de lucru la sediul firmelor. Datele AJOFM Harghita arată că numărul participanţilor a fost la jumătate faţă de anul trecut, în special la Miercurea Ciuc. Toţi participanţii la bursă au primit CV-uri complete de la AJOFM şi au avut posibilitatea să-şi facă gratuit copii xerox, dacă doreau să le depună la mai mulţi angajatori. 

Tiberiu Pănescu a recunoscut că un număr mare de şomeri nu a dorit cu adevărat să-şi găsească un loc de muncă, ci doar să îşi vizeze documente la AJOFM.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Analiză Storia – Cum a evoluat numărul tranzacțiilor imobiliare în aprilie și care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel,...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă