13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPE cere statelor membre să creeze locuri de muncă pentru tineri

PE cere statelor membre să creeze locuri de muncă pentru tineri

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să ia măsuri mai puternice pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor, în condițiile în care media tinerilor fără locuri de muncă în UE este de 23%, se arată într-o rezoluție adoptată, joi, de Parlamentul European.

Astfel, europarlamentarii atrag atenția că trebuie supravegheată implementarea "schemelor de garantare pentru tineri" lansate anul trecut şi să propună standarde minime pentru calitatea uceniciilor, nivele de salarizare şi acces la serviciile de angajare a forţei de muncă.

De asemenea, statele membre pot utiliza și fondurile europene și programul ERASMUS+ pentru a crea porograme pentru combaterea șomajului și pentru promovarea uceniciilor.

Citește și: Un eurodeputat polonez i-a comparat pe tinerii şomeri cu "negrii"

Eurodeputații consideră și că țările UE ar trebui să dezvolte programe educaționale pe știință, tehnologie, inginerie și matematică, pentru că profesioniștii în aceste domenii vor fi foarte căutați pe piața muncii.

Media șomajului în rândul tinerilor europeni a ajuns la 23%. În total, 5,3 milioane de tineri din UE nu au un loc de muncă.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă