23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânii, în topul străinilor care lucrează în alte ţări UE

Românii, în topul străinilor care lucrează în alte ţări UE

Aproape 3,7 milioane de cetăţeni din state central şi est-europene membre UE lucrează în Europa Occidentală, pe primele locuri fiind românii şi polonezii, arată date prezentate de Institutul austriac pentru Studii Economice Internaţionale (WIIW), informează site-ul publicaţiei Der Standard, citat de Mediafax.

Imigraţia cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est în scopul găsirii unor locuri de muncă s-a intensificat semnificativ în ultimii ani, notează Der Standard, precizând că românii şi bulgarii sunt cei mai mobili cetăţeni europeni.

Conform datelor furnizate la solicitarea publicaţiei Der Standard de Institutul austriac pentru Studii Economice Internaţionale (WIIW), 3,67 de milioane de cetăţeni din ţările central şi est-europene membre UE lucrează în Europa Occidentală. Circa 40% dintre aceşti imigranţi provin din România, Polonia, Ungaria, Croaţia şi Bulgaria, precizează Institutul WIIW, specializat în analize privind Europa de Est.

Cetăţenii din România şi Polonia par a fi cei mai mari beneficiari ai libertăţii de circulaţie la nivelul Uniunii Europene, observă Institutul WIIW, precizând că 15% dintre români şi 6% dintre polonezi au locuri de muncă în state occidentale.

Ţinând cont de aceste date, tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este, în mod evident, una importantă pentru aceste ţări, comentează Der Standard.

Majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. În cadrul negocierilor privind condiţiile ieşirii din Uniunea Europeană, Marea Britanie va încerca să menţină accesul la piaţa unică europeană, însă prin limitarea accesului cetăţenilor europeni pe piaţa britanică a muncii.

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă