15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRus susține că negocierile cu sindicaliștii din compania Tarom s-au încheiat favorabil

Rus susține că negocierile cu sindicaliștii din compania Tarom s-au încheiat favorabil

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, marți, că discuțiile dintre autorități și sindicatele Tarom s-au încheiat favorabil, iar unele revendicări ale sindicaliștilor vor fi rezolvat în 2015, relatează Mediafax.

"Sunt încă câteva probleme în litigiu, la care compania nu are soluţii imediate, dar în acelaşi timp există foarte multă raţionalitate din partea managementului şi a salariaţilor, astfel încât unele lucruri vor putea face parte dintr-un angajament de perspectivă", a spus ministrul Transporturilor, la finalul discuţiilor care au avut loc, marți, la sediul companiei aeriene.

Oficialul a precizat că anumite aspecte care nu pot fi rezolvate în acest moment vor fi soluţionate pe bugetul de anul viitor al companiei.

Rus a arătat că, în prezent, veniturile Tarom sunt mai mici decât costurile, iar compania are pierderi din care este foarte dificil de susţinut creşteri salariale sau condiţii mai bune de muncă.

"Corpul de Control lucrează şi nu caută atât probleme, cât soluţii pentru ca pe bugetul din 2015 să existe mult mai raţional identificat, ce anume trebuie făcut pentru ca această companie să îşi diminueze pierderile, să ajungă zero la zero şi după aceea pe profit", a spus Rus.

Întrebat de presă care din solicitările sindicatelor vor fi rezolvate în acest an sau în 2015, ministrul nu a oferit detalii.

Mai multe curse Tarom au fost anulate sau întârziate la începutul săptămânii trecute din cauza unor acţiuni spontane din partea unor piloţi şi ai unor însoţitori de zbor.

Surse din rândul piloţilor au declarat la începutul săptămânii trecute pentru Mediafax că protestul piloţilor Tarom a fost declanşat din cauza nemulţumirilor privind salariile şi noul contract colectiv de muncă – înregistrat fără să se ţină cont de revendicările lor -, dar şi pe fondul unora privind managementul companiei.

Potrivit surselor, conducerea companiei Tarom s-ar fi folosit de sindicatul majoritar şi de alte două sindicate mai mici pentru a putea înregistra la ITM noul contract colectiv de muncă, fără a lua în calcul cerinţele piloţilor.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă