13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSalariaţii RATB vor protesta, miercuri, în fața sediului. Care sunt nemulțumirile

Salariaţii RATB vor protesta, miercuri, în fața sediului. Care sunt nemulțumirile

Salariaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti, vor protesta, miercuri, timp de două ore, la sediul instituției, întrucât sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de managementul defectuos din ultimii ani, informează Mediafax.

Astfel, aproximativ 300 de sindicalişti, angajaţi ai RATB, vor picheta, între orele 13.30-15.00, sediul Central al RATB.

Angajaţii mai reclamă dificultăţi privind menţinerea în deplină siguranţă a parcului actual de vehicule, din cauza lipsei bazei materiale (piese de schimb şi subansamble), lipsa unor strategii privind construcţia de tramvaie la Uzina RATB, managementul defectuos cu care RATB se confruntă în ultimii ani, precum şi lipsa informaţiilor cu privire la demersurile ce se fac în legătură cu transformarea RATB în societate comercială şi efectele asupra forţei de muncă.

“Toate aceste probleme acumulate au creat o stare de nemulţumire în rândul salariaţilor ce poate degenera într-un conflict de muncă cu urmări imprevizibile, care ar putea duce la blocarea activităţii transportului public de suprafaţă cu efecte nedorite asupra publicului călător”, se arată în comunicatul transmis luni MEDIAFAX.

Preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că dacă nu vor fi rezolvate problemele semnalate, sindicaliştii iau în calcul şi alte acţiuni de protest, inclusiv la Primăria Capitalei şi un miting de amploare. De asemenea, liderul sindical a atras atenţia asupra faptului că situaţia este deja foarte tensionată şi nu sunt excluse nici întreruperile spontane de activitate.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă