10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicaliștii de la Sanitas renunță la proteste, după ce Guvernul le-a promis...

Sindicaliștii de la Sanitas renunță la proteste, după ce Guvernul le-a promis mărirea salariilor

Șeful Sanitas a anunțat că salariile angajaților din sistemul sanitar și asistență socială vor crește cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, după discuții cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Muncii și ministrul Sănătății, după ce, săptămâna trecută, anunța proteste.

Citește și: Sanitas amenință cu noi proteste, dacă Executivul nu găsește bani pentru majorarea salariilor

Totodată, Leonard Bărăscu a anunțat că joi vor fi discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea și completarea Regulamentului de sporuri și a revizuirii unor inechități salariale apărute în sistem din cauza creșterii salariului minim pe economie.

'În urma întâlnirii de astăzi (miercuri — n. r.), la care a participat Biroul executiv al Federației Sanitas, s-a stabilit că salariile angajaților din sistemul sanitar și de asistență socială vor crește cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat în același timp și bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, într-o lună, va apărea un act normativ referitor la extinderea contractului de muncă la nivelul sectorului de sănătate și activități veterinare. În plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel național, urmând ca anul 2015 să fie dedicat altor deblocări de posturi', a spus Leonard Bărăscu, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Sanitas anunța că, dacă Executivul nu mărește salariile celor care muncesc în sănătate și asistență socială cu 100 lei, sindicaliștii vor organiza un protest de amploare în noiembrie, în fața sediului Guvernului și pichetări.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, anunţa, la finele lunii iunie, că a ajuns la un acord cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas pentru creşterea cu 10% a salariilor angajaţilor din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei.

Ioana Petrescu nu vorbea de creşterea salariilor cu 10% din toamnă, ci preciza că majorarea va fi efectuată în două etape, respectiv cu 5% începând cu 1 decembrie 2014 şi cu încă 5% de la 1 martie 2015.

Ministerul estima că de această majorare salarială vor beneficia aproximativ 126.000 de angajaţi din sistemul public sanitar şi de asistenţă socială.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă