10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘase sfaturi utile pentru renegocierea salariului

Șase sfaturi utile pentru renegocierea salariului

Dacă simți că muncești mult mai mult decât ești remunerat, este momentul să iei atitudine și să ceri o mărire. Nu uita să te înarmezi cu argumente, să îți alegi cu grijă momentul și să scoți în evidență beneficiile pe care le are compania de pe urma muncii tale, arată career-advice.monster.com.

Ia atitudine. Salariul pe care l-ai acceptat când ai început să lucrezi corespunde sarcinilor inițiale pe care le-ai avut. Pentru a primi o mărire de salariu, este necesar ca responsabilitățile tale să se diversifice. Specialiștii în resurse umane recomandă ca, atunci când ceri o mărire, să te pui în pielea șefului tău și să te gândești care ar fi argumentele care te-ar determina să crești salariul cuiva.

Apreciază-ți onest valoarea. Când ceri o mărire de salariu, trebuie să-ți vinzi realizările. Adu în discuție experiența și utilitatea ta în cadrul companiei. Dacă ai scrisori de mulțumire de la diverși clienți, este bine să le păstrezi, îți pot folosi la renegocierea salariului.

Oferă-i șefului opțiuni. Dacă vrei să ai succes în renegocierea salariului, este indicat să nu îți ataci șeful și nici să ameninți cu demisia. Îi poți spune că îți vei asuma noi responsabilități contra unei creșteri salariale.

Nu implora și nu-ți asuma merite care nu îți aparțin. Nu este indicat nici să ajungi la rugăminți și nici să te lauzi că ești cel mai bun angajat, fără de care compania nu ar mai funcționa. Totodată, e bine să ții minte că simpla perioadă acumulată la un loc de muncă nu aduce cu sine și o creștere a salariului.

Sincronizarea. Nu cere o mărire de salariu în perioada în care știi că firma are încasări mai mici sau imediat după ce ai primit o altă mărire.

Revino-ți după o negociere eșuată. Dacă ai încercat să îți renegociezi salariul și discuția nu a mers așa cum ți-ai dorit, programează o a doua întâlnire după o perioadă. Încearcă să fii optimist, deschis și să nu îți ataci șeful că a refuzat să-ți acorde mărirea anterior.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă