15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUPDATE. Senatul a RESPINS Legea pensiilor speciale

UPDATE. Senatul a RESPINS Legea pensiilor speciale

UPDATE 13.01: Senatul a respins Legea pensiilor speciale, conform B1 TV.

Legea pensiilor speciale, care prevede reîntregirea, de la 1 ianuarie 2015, a pensiilor militarilor, aviatorilor, polițiștilor și parlamentarilor, ajunge, marți, la Senat, informează Digi 24. O altă inițiativă care fi discutată astăzi este legea cumulului pensiei cu salariul.

Citește și: Nouă proiecte de lege care prevăd amnistii și beneficii sociale, pe ordinea de zi a sesiunii de toamnă

Inițiativa PSD prevede ca militarii, aviatorii, polițiștii, deputații și senatorii să primească, din nou, începând cu 1 ianuarie 2015, pensia pe care o aveau în august 2010, când Guvernul Boc a impus recalcularea pensiilor. Atunci, pensia multora a scăzut cu procente cuprinse între 20 și 80 la sută.

O altă inițiativă a PSD prevede că se poate cumula, din nou, salariul cu pensia și îi privește pe cei care au pensia mai mare decât salariul minim pe economie.

Citește și: UPDATE. Proiectul privind amnistia pentru mame și pensionari a fost votat de Senat

La începutul lunii iulie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a propus grefierilor şi personalului navigant acordarea unei indemnizaţii speciale, care să acopere tăierile din anii anteriori, dar aceştia au refuzat, solicitând în schimb revenirea la vechea lege a pensiilor, operaţiune considerată aproape imposibilă.

O săptămână mai târziu, la sediul Ministerului Muncii, Ponta relua această idee explicând că personalul din aviaţie şi grefierii ar putea primi o indemnizaţie de recunoaştere a muncii lor, deoarece revenirea la pensii speciale nu este agreată de către Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi, în plus, ar putea însemna "deschiderea unei cutii a Pandorei", deoarece sunt foarte multe persoane care doresc pensii speciale, şi, în al doilea rând, sunt astfel permise şi anumite abuzuri, cu salarii foarte mari acordate în ultima perioadă de activitate pentru o pensie mai mare.

Citește și: Surse: Guvernul vrea să reintroducă pensiile speciale pentru aviatori, diplomaţi şi grefieri

Cele mai citite

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă