7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUPDATE. Proiectul privind amnistia, amânat din lipsă de cvorum

UPDATE. Proiectul privind amnistia, amânat din lipsă de cvorum

UPDATE 17.50: Proiectul privind amnistia fiscală a fost amânat, din lipsă de cvorum, a anunțat B1 TV.

Senatul dezbate, luni, proiectele privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, conform Mediafax.

Proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor au primit raport de admitere, luni, în Comisia de muncă a Senatului. Potrivit senatorului PSD Alexandru Cordoş, cele două legi ale Guvernului au fost votate cu majoritate de voturi în comisia de muncă, primind raport de admitere.

Proiectele de lege vor intra, luni după-amiază, în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Citește și: UPDATE. Guvernul A ADOPTAT proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi mamelor. Peste 33.000 de persoane vor beneficia de măsură

Prin intrarea în vigoare a proiectul de Lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, ce va fi dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, peste 21.000 de pensionari care figurează cu debite vor fi scutiţi de plata acestora. De aceste prevederi nu vor beneficia, însă, alţi 9.593 de pensionariale căror venituri au fost stabilite greşit din culpa beneficiarilor.

Proiectul de act normativ prevede că pensionarii aflaţi în evidenţa sistemului unitar de pensii publice vor fi scutiţi de la plata debitelor constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina acestora, reprezentând sume încasate necuvenit, ca urmare a unor interpretări neunitare ale prevederilor legislaţiei din domeniul asigurărilor sociale şi pensiilor.

Citește și: VIDEO Rovana Plumb: Cei care au depus documente false ca să primească pensii NU vor fi amnistiați

Pe ordinea de a şedinţei de luni a Senatului va figura, de asemenea, proiectul de lege pentru modificarea OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Potrivit proiectului, doar mamele care au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate greşit vor fi amnistiate, nu şi cele care au folosit documente eliberate cu nerespectarea legii sau care au declarat lucruri neconforme realităţii.

Cele mai citite

Cătălin Cârstoiu exclude o retragere din cursa electorală

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat luni că este exclus să se retragă din cursa electorală, adăugând că el...

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

Servicii de închiriere animatori copii pentru zile de naștere

Chiar dacă serviciile de animație pentru copii sunt disponibile pe piață doar de câțiva ani, asta nu înseamnă că discutăm despre un concept nou....
Ultima oră
Pe aceeași temă