12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicaliștii, solidari cu cercetătorul Radu Minea, care a intrat în GREVA FOAMEI

Sindicaliștii, solidari cu cercetătorul Radu Minea, care a intrat în GREVA FOAMEI

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și-a exprimat solidaritatea față de președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare – Proiectare din România, Radu Minea, care, de peste o săptămână, este în greva foamei, dar i-a cerut în același timp să renunțe la acest ”gest extrem”. 

De asemenea, Federația îi cere ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, și Guvernului României să intervină pentru a rezolva problemele salariaților din cercetare.

”Atunci când un președinte de organizație sindicală, cum este cazul domnului Radu Minea, recurge la un asemenea gest, cu unicul scop de a atrage atenția asupra gravelor probleme pe care le întâmpină salariații din institutele de cercetare, instituțiile statului ar trebui să fie receptive. Este evident faptul că, prin acest gest extrem, cu consecințe grave asupra propriei stări de sănătate, domnul Radu Minea nu urmărește rezolvarea unor probleme personale, ci  dorește să obțină intervenția autorităților competente ale statului pentru rezolvarea problemelor salariaților din cercetare” a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

Citește și: Liderul sindicaliştilor din cercetare, în GREVA FOAMEI. De ce a recurs la acest gest

Liderul sindicaliştilor din cercetare, Radu Minea, a intrat în greva foamei acum o săptămână. El reclamă abuzuri şi ilegalităţi în institutele româneşti şi faptul că specialiştii în cercetare nu şi-au mai primit salariile de luni de zile. 

Radu Minea protestează de miercurea trecută în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

”Nu s-a rezolvat nimic cu institutele care sunt aproape în disoluţie, nu s-a rezolvat nimic, mai ales cu oamenii care au fost concediaţi arbitrar, care au fost trimişi în şomaj tehnic, cu colegii mei de la sindicat care sunt hărţuiţi în aceste întreprinderi şi psihic şi fizic, cei de la Institutul Geologic Român, cei de la Timişoara, că nu s-a rezolvat nimic, nici cu plata salariilor restante sau cu cele câştigate în justiţie. Nu voi ieşi din greva foamei decât în momentul când se vor rezolva toate aceste lucruri”, a declarat Radu Minea.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă