12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicaliștii de la Cartel Alfa reiau, de luni, protestele la Ministerul Muncii

Sindicaliștii de la Cartel Alfa reiau, de luni, protestele la Ministerul Muncii

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au anunțat că de luni reiau pichetările la Ministerul Muncii, întrucât Executivul nu a făcut nici un demers pentru modificarea Legii dialogului social, conform unui comunicat remis vineri redacției.

Legea dialogului social – 62/2011 – a fost adoptată prin asumarea răspunderii de Gvernul Boc, ”fără nici o dezbatere publică sau consens între partenerii sociali” și s-a tradus faptul că, din 2011, nu s-a mai încheiat nici un Contract Colectiv de Muncă sectorial, arată CNS Cartel Alfa.

”Împreună cu eliminarea Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel naţional (CCMUNN), inexistenţa contractelor sectoriale a redus dramatic numărul de salariaţi acoperiţi de un contract colectiv, şi în consecinţă de drepturile şi clauzele pe care aceste contracte le conţineau. De asemenea, condiţiile impuse pentru formarea unui sindicat şi pentru negocierea unui contract colectiv la nivel de unitate lasă o mare parte din structura lucrătorilor  (aproximativ un sfert din totalul angajaţilor români) fără drept de asociere, în contradicţie cu prevederile Constituţiei României, care garantează acest drept”, conform comunicatului sindicaliștilor.

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa reia pichetarea Ministerului Muncii de luni, între orele 10.00 și 12.00.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă