10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicaliștii din administrație încep, marți, protestele

Sindicaliștii din administrație încep, marți, protestele

 

Sindicaliștii din administrație încep, marți, protestele. Ei vor organiza o grevă de o oră, la începutul programului, urmând ca, în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, informează Agerpres.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a precizat, într-un comunicat de presă, că nu a ajuns la niciun consens cu ministrul Muncii, în cadrul întâlnirii din data de 27 iunie 2016.

„Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%)”, informează sindicaliștii.

De asemenea, ei consideră că Guvernul României are obligaţia de a soluţiona urgent problemele majore cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar. 

Sindicaliştii afirmă că majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016). 

Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală. 

Următoarele forme de protest sunt: 12 iulie 2016 – grevă pe toată durata programului de lucru şi 19 iulie 2016 – grevă pe termen nelimitat.

 

 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă