13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicalistul Bogdan Hossu, despre voucherele de vacanţă ale bugetarilor: Acordarea lor se...

Sindicalistul Bogdan Hossu, despre voucherele de vacanţă ale bugetarilor: Acordarea lor se va proroga doar până la 1 iulie, de atunci fiecare bugetar va primi un voucher de 1.450 lei

Sindicalistul Bogdan Hossu a anunţat că acordarea voucherelor de vacanţă se va proroga doar până la 1 iulie, iar din această dată fiecare bugetar va primi câte un astfel de voucher care va avea valoarea unui salariu minim net garantat, de 1.450 lei, citează News.ro.

”În problema voucherelor de vacanţă, nu se va proroga decât până la 1 iulie, de la 1 iulie se va aplica un voucher de vacanţă pentru fiecare bugetar în valoarea salariului minim garantat în plată de 1.450 de lei. Pentru Compania Naţională a Uraniului este prevăzută alocarea de la Rezervele Statului de 91 de milioane de lei, pentru cei de la Salvaţi pe Mare sunt bani alocaţi de la Ministrul Transporturilor pentru alinierea salariilor lor, conform Legii 250, la cei de la intervenţi speciale”, a spus Hossu.

Potrivit proiectului OUG publicat de Ministerul Finanţelor, Guvernul Grindeanu nu va acorda bugetarilor nici în 2017 bonuri de masă, tichete de vacanţă sau tichete-cadou şi nu va plăti orele suplimentare efectuate, care vor fi recuperate cu zile libere.

“Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensii, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017” de 17,264 miliarde lei, prevede proiectul de act normativ. 

 

Proiectul publicat luni prevede prelungirea acestor măsuri până la finalul acestui an, inclusiv a neplăţii orelor suplimentare.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă