4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTichetele de masă și voucherele de vacanță pentru bugetari, amânate din nou...

Tichetele de masă și voucherele de vacanță pentru bugetari, amânate din nou de către Guvern

Bugetarii nu vor avea parte de prea curând de unele drepturi salariale sau premii, tichete de masă și vouchere de vacanță, din cauza faptului că Guvernul a amânat din nou acest proiect, informația fiind prezentată într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

"Se propune extinderea aplicării și pe perioada 1 martie — 31 decembrie 2017 a unora dintre măsurile aprobate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016", se menționează în proiectul citat. Practic, această măsură a fost anulată până la sfârșitul anului 2017.

Ordonanța 99 privind premiile, tichetele cadou, tichetele de masă, voucherele de vacanță, ajutoare/ indemnizații la ieșirea la pensie/ trecerea în rezervă au fost suspendate.

De asemenea, menținerea la nivelul în plată a unor indemnizații acordate pentru anumite categorii de beneficiari (indemnizațiile prevăzute de Decretul Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare, indemnizații academicieni și urmașii acestora etc.); prorogarea aplicării unor prevederi din domeniul învățământului, printre care și cea referitoare la acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I — IV din învățământul de stat și confesional, până la 1 ianuarie 2018 etc.

Drepturile respective au fost suspendate pentru perioada 1 ianuarie – 28 ianuarie 2017.

Totodată, potrivit proiectului citat, "se propune ca începând cu 1 martie 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar să se mențină la nivelul în plată stabilit pentru luna februarie 2017. Salariile stabilite pentru luna februarie 2017 includ majorările salariale aprobate prin Legea nr. 250/2016 pentru personalul din învățământ, sănătate și asistență socială, precum și majorările salariale aprobate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017 pentru personalul din administrația locală și personalul din instituțiile publice de spectacole sau concerte."

Pe de altă parte, însă, personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor beneficiază, începând cu luna august, de plata celei de-a doua tranșe de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit/salariului de merit în plată la nivelul anului 2009, conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015, cu modificările și completările ulterioare, se subliniază în documentul citat.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă