12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTulcenii și gălățenii au o ofertă bogată pentru munca în străinătate

Tulcenii și gălățenii au o ofertă bogată pentru munca în străinătate

AJOFM Tulcea oferă, prin EURES, 245 locuri de muncă în Germania, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Austria, Irlanda, Spania, Cehia și Slovacia.

Tulcenilor aflați în căutarea unui loc de muncă li se oferă mai multe oportunități de angajare peste hotare. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Munca din Europa — EURES, le pune la dispoziție o ofertă de 245 locuri de muncă.

Mai mulți angajatori din Germania oferă 42 locuri de muncă în meseriile de factor poștal, mecanic industrial, șofer profesionist, tâmplar, demichef de rang,  bucătar, personal de serviciu în domeniul hotelier, personal servire client,  asistent medical geriatrie, asistent medical generalist, medic asistent in microbiologie, sudor MAG, lăcătuș mecanic și educatoare. În mod special femeilor, le sunt oferite de către angajatori din Marea Britanie un număr de 60 de locuri de muncă în meseria de îngrijitor persoane. Pentru Suedia sunt disponibile 55 locuri de muncă în meseriile de vopsitor auto, mecanic auto, tinichigiu auto, dar și femei de serviciu, iar în Norvegia sunt ofertate 26 locuri de muncă în meseriile de asistent universitar în tehnica de calcul, lector, zugrav, montator, tâmplar tradițional și tâmplar parchetar. În Austria e disponibil un loc de muncă în meseria de ofițer proiecte europene. Tulcenii se pot angaja și în țări din estul Europei, în Slovacia fiind ofertate 37 locuri de muncă în meseriile de șofer autocamion și îngrijitor persoane/infirmier, iar Cehia oferă 20 locuri de muncă în meseriile de șofer profesionist, manager logistică și șofer de TIR.

În Israel, în construcții, salarii de 1.500 de dolari

Și gălățenii care sunt în căutarea unui loc de muncă și au o calificare în construcţii au posibilitatea să încheie prin AJOFM contracte pentru a lucra în Israel.

Angajările se vor face în baza „Protocolului privind recruta­rea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în statul Israel”, încheiat pe 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii și Protecției Sociale din România și Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de ANOFM din România şi Autoritatea pentru Populație, Emigrare și Frontieră din Israel.

În baza acestui protocol sunt oferite 3.000 de locuri de muncă pentru persoanele care au calificare sau experienţă în meseriile de dulgheri, fierari betoniști, zidari faianțari și zidari-tencuitori pentru lucrări de tencuit. Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 de luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari SUA.   

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă