25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialHexi Pharma a beneficiat de un contract avantajos cu Spitalul Universitar, sub...

Hexi Pharma a beneficiat de un contract avantajos cu Spitalul Universitar, sub conducerea lui Oprescu

Compania Hexi Pharma, suspectată că a diluat substanțele dezinfectante folosite în spitale, a funcționat 11 ani în Spitalul Universitar. Mai mult, a primit un sediu gratuit de la Sorin Oprescu, care era managerul unității sanitare, la momentul respectiv, iar facturile la gaze, electricitate și apă curentă au fost achitate tot de spital, arată Digi24.

În 15 decembrie 1994, farmaciştii Virgil Condrea, în vârstă de 61 de ani şi Ion Mateescu în vârstă de 70 de ani, au depus o cerere de înregistrare a societății comerciale „Universitar Farma”, la Registrul Comerţului. Obiectul de activitate menționat făcea referire la: depozitarea, prepararea, şi eliberarea de medicamente, producţiea medicamente şi activităţi de import – export în domeniul farmaceutic, iar sediul declarat – un apartament din cartierul bucureștean 1 mai. 

În 27 decembrie 1994, farmaciștii au depus un contract de asociere. Astfel, consiliul de administraţie al Spitalului Universitar, condus de proaspătul director Sorin Oprescu, a acceptat înfiinţarea unei farmacii-laborator private în incinta instituţiei.

Potrivit contractului, spitalul a pus la dispoziţie un spaţiu delimitat din perimetrul farmaciei existente, cu funcţionalitate separată, cu suprafaţa de aproape 100 de metri pătraţi, complet utilat. Totodată, s-a angajat să suporte în totalitate facturile la energie electrică, apă şi gaze, dar şi 20 la sută din costurile de producţie.

Ca șef de producție al noii societăți „Universitar Farma” figura Virgil Condrea, tatăl lui Dan Alexandru Condrea. Dan Condrea a intrat în acţionariatul „Universitar Farma” în 1996, la vârsta de 21 de ani, pe vremea când era student la Facultatea de Medicină „Carol Davila” din Capitală. În 2005, societatea și-a schimbat numele în Hexi Pharma.  

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă