14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimul român cu gripă care a murit în această iarnă

Primul român cu gripă care a murit în această iarnă

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi diagnosticat cu gripă a murit, acesta fiind primul deces din acest sezon rece înregistrat în rândul românilor depistaţi cu virusul gripal, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, bărbatul "avea condiţii medicale preexistente (suferea şi de alte boli – n.r.) şi nu era vaccinat antigripal". 

În perioada 19-25 ianuarie, 30 de cazuri noi de gripă au fost confirmate, 16 dintre acestea fiind cu virusul gripal A(H3), iar câte şapte cu A(H1), respectiv cu virusul B.

Toate cele 30 cazuri confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

Cele mai multe cazuri de gripă din acest sezon rece (26) au fost înregistrate în judeţul Iaşi, unde sunt "focare locale", potrivit CNSCBT.

În Bucureşti au fost depistaţi 15 pacienţi cu gripă, iar în Suceava, şase, toate aceste cazuri fiind considerate sporadice.

Bilanţul ultimei săptămâni i-a determinat pe specialişti să declare începutul sezonului gripal 2014-2015 din România, dat fiind faptul că, în urma testelor de laborator, peste 10% din probe au confirmat prezenţa virusului.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă