11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial10 simptome ale CANCERULUI, pe care oamenii le ignoră

10 simptome ale CANCERULUI, pe care oamenii le ignoră

Jumătate dintre adulții care au avut, vreodată, de-a face cu simptome ale cancerului au ales să le ignore, arată un studiu citat de publicația Women`s Health. Uneori, însă, micile probleme de sănătate pot ascunde simptome grave, care trebuie investigate de specialiști.

Citește și: TEORIE UIMITOARE. Ce medicamente banale ar putea împiedica recidivarea CANCERULUI de sân

1. Tuse sau răgușeală persistentă

Tusea care apare din când în când nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Însă, o tuse constantă și, eventual, însoțită de sângerări, este un simptom care nu trebuie ignorat.

„În majoritatea cazurilor, tusea nu este provocată de cancer. Însă, tusea persistentă trebuie să aducă pacientul la doctor, pentru că poate fi un indiciu al cancerului la plămâni”, a spus doctorul specialist în oncologie, Therese Bartholomew Bevers.

2. Schimbări în tranzitul intestinal

Dacă se observă schimbări persistente în tranzitul intestinal, este recomandată o vizită la medic.

„Ar putea fi un indiciu pentru cancerul de colon. În aceste situații, este recomandată o colonoscopie”, a explicat doctorul.

3. Schimbări în urinare

„Dacă există sânge în urină, ar putea însemna că există un cancer de vezică urinară sau de rinichi. Însă, de cele mai multe ori, este vorba despre o infecție a tractului urinar”, a spus doctorul Bartholomew Bevers.

Citește și: Descoperire UIMITOARE. Cafeaua scade riscul unui tip de CANCER

4. Durere persistentă, inexplicabilă

Durerile persistente nu sunt neaparat semne ale existenței unui tip de cancer. Însă, acestea sunt indicii că este necesară o vizită la medic.

„Migrenele persistente pot fi un simptom al cancerului la creier, durerile în piept pot fi un indiciu al cancerului pulmonar, iar cele simțite în abdomen pot fi un simptom al cancerului ovarian”, a explicat medicul specialist.

5. Schimbarea aspectului unei alunițe

Deși nu toate alunițele sunt indicii ale unui melanom,  schimbarea celor existente ar trebui verificată de un medic dermatolog.

6. O inflamație care nu se vindecă

Dacă inflamațiile nu se vindecă după trei săptămâni de la apariție, este necesară o consultație medicală. Aceste inflamații persistente ar putea fi un indiciu al dezvoltării unei tumori maligne, numită „carcinom”.

Citește și: Peste 30 de ani, nicio persoană nu va mai muri de cancer

7. Sângerare neașteptată

Sângerarea în afara perioadei de menstruație poate fi un indiciu al cancerului cervical, iar sângerarea din rect poate fi un simptom al cancerului de colon.

8. Scădere neașteptată în greutate

„Dacă scăderea în greutate nu este generată de niciun efort al persoanei, aceasta semnalează o problemă medicală gravă, cum ar fi dezvoltarea unei tumori maligne”, a spus oncologul.

9. Un nodul

„De fiecare dată când apare un nodul sau când unul deja existent se modifică, persoana trebuie să apeleze urgent la specialist”, a spus medicul Bartholomew Bevers.

Deși nodulii pot însemna și existența unor chisturi benigne, aceștia nu trebuie ignorați.

Citește și: Pilulă revoluţionară contra cancerului de piele, în teste

10. Dificultatea de a înghiți

Dificultatea de a înghiți alimentele poate fi un simptom al cancerului la gât sau la esofag.

„De obicei, oamenii care au aceste simptome încep să consume alimente mai moi, fără să se gândească la ce le-ar putea cauza dificultatea”, a spus oncologul Bartholomew Bevers.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă