10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: 24 de copii, internați cu infecții puternice în București și Argeș....

UPDATE: 24 de copii, internați cu infecții puternice în București și Argeș. Ministerul Sănătății trimite o echipă la Pitești

UPDATE 17.30: Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu a declarat joi că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din judeţul Argeş diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Spitalul Marie Curie şi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş. 

“Nu este vorba că aceşti copii s-ar fi infectat în spital, ei stând foarte puţin timp în spitalele din judeţul Argeş. S-au recoltat probe din spital. Având în vedere ancheta preliminară privind alimentaţia copiilor nu putem să tragem nişte concluzii, fiindcă nu au fost identificate alimente comune. La Piteşti au fost internaţi doar patru dintre aceşti copii cu o durată medie de două-trei zile. Nu au luat unii de la alţii, au venit cu simptomatologia de acasă. Asta este ceea ce rezultă din foile de observaţie. Avem şi o patologie diversă, la unii colonizarea bacteriană, la alţii virală. Nu se poate vorbi de un focar epidemic. Avem mai multe localităţi, diverse moduri de preparare a alimentelor, diverşi agenţi cauzatori de boală, simptomatologie diversă”, a spus secretarul de stat, într-o conferinţă de presă. 

UPDATE 13.00: O echipă de medici epidemiologi, infecţionişti şi de sănătate publică a fost trimisă, joi, la Pitești, ca să verifice modul în care se desfăşoară ancheta epidemiologică şi inspecţia la Spitalul de Pediatrie, relatează Agerpres

Echipa este formată din specialiști de la Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”

Reprezentanţii MS informează că vor comunica rezultatele anchetei epidemiologice desfăşurate de autorităţile de sănătate publică şi măsurile care se impun. 

11 copii care prezintă sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie”, a declarat, joi, şeful secţiei de nefrologie, Mihaela Bălgrădean. 

“În acest moment, în spital sunt 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei nu au avut nevoie de proceduri de dializă, deci ei se află în stare mult ameliorată faţă de momentul sosirii. Următorii cinci dintre ei au deja dializă peritoneală, se află în prima, a doua, a treia zi de dializă. Trei dintre ei se află în terapie intensivă fie că li s-a montat un cateter, fie că urmează să li se monteze un cateter de dializă”, a spus medicul. 

UPDATE 10.05: Reprezentanții Spitalului Marie Curie din Capitală susțin că cei 14 copii internați la ei vor evolua „bine”, iar medicii din Pitești precizează că investighează cauza infectării a alți 13 copii din Argeș. 

“Nu pot, la acest moment, să spun că este o anumită apă plată sau un anumit aliment. Recoltez, din nou, pentru a găsi cauza acestei patologii”, a transmis medicul din Pitești care se ocupă de copiii internați.  

În ceea ce îi privește pe micuții internați în București, reprezentanta spitalului Marie Curie a spus că “ne aşteptăm ca evoluţia lor să fie mai bună. Este, totuşi, mai bună decât atunci când au venit”.

Mai mult, medicul a explicat că, în literatura de specialitate, bacteria suspectată este extrem de gravă, însă este nevoie, mai întâi, de date de laborator. “Având în vedere că boala a debutat de mai multe zile, este greu să mai surprindem bacteria ca atare”, a mai precizat ea.

UPDATE 10.00: Alţi 13 copii au fost internaţi, în cursul nopţii de miercuri spre joi, în spitalele din Argeş, fiind confirmate patru cazuri de rotavirus şi patru de boală diareică acută, potrivit unei informări transmise joi de Instituţia Prefectului, citată de Agerpres.

——

Numărul copiilor afectaţi de o bacterie necunoscută a ajuns la 14. Ei sunt internaţi în spitalele din Capitală, fiind aduşi, în stare gravă, din Argeş şi Dolj, potrivit Digi24.

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş.

 “În ultimele 24 de ore, MS a fost informat despre înregistrarea unor cazuri de îmbolnăvire la copii din judeţul Argeş care au fost transferaţi de urgenţă la unităţi medicale din Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Din datele preliminare s-a confirmat infecţie cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu vârsta sub un an transferat în stare gravă la Spitalul ‘Marie Curie’ şi care a decedat ulterior. Toţi ceilalţi copii se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susţinerii funcţiilor vitale”, susţin reprezentanţii MS. 

Citeşte şi: UPDATE: Focar grav de infecţie în Argeş. Un copil a murit şi alţi 12 sunt în stare gravă

Tot miercuri, 13 copii cu sindrom hemolitic-uremic erau internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. Copiii cu acest diagnostic au vârste cuprinse între câteva luni şi trei ani şi două luni. Trei dintre copii sunt dializaţi în permanenţă din cauză că au insuficienţă renală. Mai mult, cum bebeluş a murit, din cauza infecţiei.

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă