11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCare sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți...

Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă reducerea consumului de zaharuri pentru adulți și copii la mai puțin de 12 lingurițe pe zi pentru a combate obezitatea.

Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI

 „Am dovedit că menținerea cantității de zaharuri consumate la 10% din totalul aportului de energie zilnică reduce riscul de obezitate și deterioare a dinților”, a spus directorul departamentului de nutriție pentru sănătate și dezvoltare al OMS, doctorul Francesco Branca.

Beneficiile reducerii consumului de zaharuri la 5% asupra sănătății dentare au fost demonstrate printr-un experiment „natural”, făcut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În anul 1946, cantitatea anuală de zaharuri consumate de o persoană a scăzut de la 15 kg la 0.2 kg.

Zaharurile se împart în monozaharide, cum sunt glucoza și fructoza, și dizaharide, cum sunt sucroza și zahărul de masă. De multe ori, acestea sunt ascunse în alimentele procesate, în ketchup, sosuri sau sucuri.

Citește și: Avertisment OMS: De ce nu poate fi eradicat POJARUL în Europa

Studiile OMS arată că zaharuri sunt consumate în cantități diferite în funcție de țară. Cea mai mare cantitate consumată în Europa a fost înregistrată în Portugalia, 25%, urmată de Spania și Marea Britanie, 16%. Cele mai mici cantități de zaharuri consumate au fost înregistrate în Ungaria și în Norvegia, 7%.

Recomandările OMS pentru reducerea consumului de zaharuri face parte din planul organizației de a reduce numărul bolnavilor de diabet zaharat sau de obezitate, dar și numărul de oameni care mor prematur.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă