6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Spitalul de Urgenţă Bârlad

Anchetă la Spitalul de Urgenţă Bârlad

DSP Vaslui a început o anchetă la Spitalul de Urgenţă Bârlad în urma acuzaţiilor părinţilor unei fetiţe de 5 ani, potrivit cărora medicii au refuzat internarea micuţei de două ori pe motiv că are doar varicelă, iar aceasta a ajuns la Iaşi cu starea de sănătate agravată.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Adrian Gheorghiu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a anunţat declanşarea anchetei şi reprezentanţii ei urmează să ajungă la spital, dar între timp o verificare a fost începută şi de unitatea sanitară.

"Toţi medicii care au îngrijit copilul au dat notă explicativă. Aşteptăm concluziile anchetei, din datele preliminare se pare că medicii au procedat corect în acest caz”, a spus Adrian Gheorghiu.

Fetiţa de cinci ani a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Bârlad în data de 7 mai, iar medicii au diagnosticat-o cu varicelă. Fetiţa nu a fost internată, iar după două zile, mama ei s-a întors la spital, deoarece micuţa avea febră. Medicii i-au prescris o reţetă şi au trimis-o acasă.

După câteva zile, mama fetiţei a solicitat din nou ambulanţa şi a revenit cu fetiţa la spital, fiind internată la secţia de Boli Infecţioase. Nemulţumită de modul în care a fost tratată fetiţa, familia a cerut externarea ei şi transferul la o clinică din Iaşi.

Familia acuză medicii că au tratat fetiţa cu superficialitate, iar starea ei de sănătate s-a agravat. “Facem plângere la Colegiul Medicilor, la Parchet, oriunde ni se va face dreptate, pentru că nu se poate aşa ceva! Un copil de cinci ani, să îl vezi cum se chinuie, să-l trimiţi acasă fără o analiză măcar şi când vine în stare gravă, abia atunci să îi faci ceva. Apoi, din senin aşa, ne-au spus că e grav bolnav copilul. Prea şi-au bătut joc”, a declarat, luni, unchiul fetiţei, Costeluş Roşu.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad susţin, însă, că în acest caz s-au respectat protocoalele de internare. "Nu s-a refuzat internarea copilei, ci pur şi simplu varicela nu se internează, ci se tratează la domiciliu. I s-a explicat mamei ce are de făcut, i s-a spus că sunt valuri evolutive, că acolo unde sunt probleme cu imunitatea pot apărea complicaţii, tuse sau laringită. Familia a cerut ca fetiţa să fie transferată la Iaşi la Spitalul de Boli Infecţioase, pe data de 14 mai s-a luat legătura cu spitalul, dar cei din Iaşi au refuzat transferul. Medicul a spus foarte clar, că nu se acceptă transfer de varicelă. A plecat pe cont propriu, la Spitalul de Copii Sfânta Maria, iar starea sa la externare era ameliorată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bârlad.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă