12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialArtasia - arta îmbunătățirii calității vieții

Artasia – arta îmbunătățirii calității vieții

Niște analize de rutină au evidențiat o oarecare problemă pe la rinichi. Nu ceva grav, dar era o mică atenționare că trebuie să am grijă.  Apelând la Internet ca mijloc de informare – ceea ce medicii nu recomandă, trebuie spus –, am aflat despre cursuri de ­sănătate care m-ar ajuta să-mi îmbunătățesc stilul de viață, inclusiv ­sănătatea.

Și așa am descoperit Artasia, o academie de arte asiatice care organizează cursuri ce au ca scop îmbunătățirea calității vieții, cu alte cuvinte, menținerea unei bune sănătăți fizice, reducerea stresului, creșterea nivelului de autocunoaștere și a echilibrului psiho-emoțional.

Promovând principii și metode străvechi asiatice, Artasia organizează tot felul de conferințe și cursuri. De exemplu, la lecția “Autocunoaștere și modelare feminină” aflăm despre Taiyin, care este denumirea practicilor feminine de transformare interioară în China. Acesta poate reprezenta primul pas în descoperirea propriei feminități, respectiv cunoașterea celor trei tipologii descrise în textele tradiționale chineze. Cunoașterea tipologiilor feminine ne ajută să ne înțelegem pe noi înșine, să ne acceptăm așa cum suntem și să putem să ne manifestăm cu naturalețe oricând și oriunde.

Tot aici se organizează cursuri de “Întărirea sănătății rinichilor” sau “Întărirea sănătății ­ficatului și a vezicii biliare”.

În medicina tradițională chineză, rinichii reprezintă sediul energiei originare, Yuan Qi. Această energie, aflată într-o anumită cantitate atunci când ne naștem, se consumă pe parcursul vieții mai mult sau mai puțin, în funcție de modul în care ne desfășurăm viața. Succesiunea de mișcări care se execută în cadrul acestui curs reprezintă forme tradiționale de Qigong taiost, care ajută la creșterea longevității și la conservarea și întărirea energiei rinichilor.

Exercițiile efectuate în cadrul modulelor organizate de Artasia pentru sănătatea rinichilor sunt anunțate a fi valabile pentru persoane de orice vârstă.

În ceea ce privește ficatul, aflăm că nivelul, entuziasmul, capacitatea de efort și puterea de muncă sunt în directă legătură cu sănătatea acestuia. Ficatul, acest laborator al organismului uman, locul în care se prelucrează hrana, este asociat în medicina tradițională chineză cu elementul lemn, caracterizat prin creștere, dezvoltare, extindere și evoluție. Ficatul este supus nu numai stresului curent, generat de activitățile cotidiene, ci și agresiunii hranei, supusă factorilor poluatori și modalităților de procesare.

Sunt câteva dintre activitățile organizate de Artasia, din ­cele care m-au interesat pe mine, dar există multe alte module ce se anunță pe site-ul acestei ­academii de arte asiatice, www.artasia.ro, periodic.   

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă