21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBacău: Poliția cercetează decesul unei femei, care a murit după o operaţie...

Bacău: Poliția cercetează decesul unei femei, care a murit după o operaţie de şold

Poliţia Bacău a declanşat, luni, o anchetă în cazul unei femei de 67 de ani, care a murit la Spitalul Judeţean Bacău în urma unei operaţii de şold, informează Mediafax.

Femeia de 67 de ani a fost neglijată de către personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, care, în loc să o supravegheze, a preferat să o sedeze şi să o lege de pat, potrivit plângerii depuse la Poliţia Judeţeană Bacău.

Citește și: Dosar penal pentru moartea suspectă în cazul femeii decedate într-un spital din Buzău

De altfel, rudele victimei susţin că moartea sa, în urma unei operaţii de şold, ar avea legătură cu faptul că pacienta a căzut de mai multe ori din pat, suferind mi multe leziuni pe corp.

Reprezentanţii SJU Bacău recunosc că femeia a căzut din pat şi că apoi a fost legată, însă consideră că aceste lucruri nu au nicio legătură cu cauza morţii pacientei.

“Femeia a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o proteză de şold, explicându-i-se atât ei, cât şi rudelor că nu are voie să se mişte sau să coboare din pat. Cu toate acestea, pacienta nu a ţinut cont de recomandări şi a căzut de două ori din pat în încercarea de a pleca, deşi avea posibilitatea să apese butonul de alarmă dacă avea urgenţe. După ambele căzături, i s-au făcut radiografii şi s-a constatat că nu i-a fost afectată operaţia. Abia apoi, când cadrele medicale au constatat că femeia nu se poate controla, a fost imobilizată de pat. Infirmăm categoric că acele căzături ar avea legătură cu moartea pacientei”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Citește și: Spitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 lei, pentru moartea unui copil

Conducerea spitalului băcăuan a solicitat Serviciului de Medicină Legală efectuarea autopsiei pentru a stabili cauza decesului femeii. În fişa pacientei, medicii au trecut drept cauză a morţii “stop cardio-respirator”.

În urma reclamaţiei depuse de către rudele femeii, poliţiştii băcăuani fac o anchetă pentru a constata dacă se confirmă faptele sesizate de către rudele femeii moarte.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă